DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gondban lehet idén az Alfa Romeo

Bár az élmezőnyhöz képest kevesebbet költöttek, az új szponzoroknak köszönhetően kedvezőbb anyagi helyzetbe kerülhet az Alfa Romeo. Az istálló így a költségvetési plafon miatt kerület bajba

A 2022-es szezontól kezdve 140 millió dollárban maximalizálták a költségvetési plafont a csapatok számára. Ez főleg a korábban jelentős összegeket elköltő élmezőnybeli alakulatok számára jelenthet problémát, ám Frederic Vasseur szerint az Alfa Romeo csapatának is figyelnie kell a limitre.  

A csapatfőnök úgy látja jelentősen javulhat a csapat pénzügyi helyzete az idei esztendőben, ami új kihívásokat jelent.

„Ez egy hatalmas lehetőség a számunkra, erről meg vagyok győződve. Nem csak a cégről beszélek, ez a csapatra is igaz. Egy másfajta megközelítésről van szó, más mentalitásról, amikor tudod, hogy a határon vagy. Egy jó lökés lesz mindenki számára” – idézte szakembert a Motorsport.



Vasseur úgy véli, Valtteri Bottas szerződtetése stabil alapot adott, így bizakodóak lehettek a jövőre nézve.

„Az F1-ben a toborzás folyamata mindig csendes, két vagy hároméves tervről van szó, attól függően, hogy kit akarsz megszerezni. Aztán ott van a tehetetlenség az autóval kapcsolatban. Nem volt mindig könnyű, mert az elmúlt években voltak problémáink. Tökéletesen tudjuk, hogy ha eredményeket akarunk elérni, akkor először a ház alapját kell felépítenünk, aztán lépésenként haladunk. A mostani egy új projekt, amely a költségplafon alatt fejlődik, ráadásul új felállással rendelkezünk. Lesz egy friss motorunk a Ferraritól, mi pedig megpróbálunk mindent jól összerakni.”

„Természetesen mindenki próbál javulni. Talán ez a legszebb része a munkának, hogy mindenki a teljesítményre koncentrál, és meg van győződve arról, hogy holnap jobb munkát fogunk végezni. Ez a fő motiváció. A végén aztán lesz valaki első lesz, valaki pedig tízedik. A legfontosabb, hogy vállalatként, a részvényesektől kezdve egészen a gyárban dolgozó emberekig mindenki meg van győződve arról, hogy jó irányba haladunk. Ez fontos számomra, mert minden érdekelt fél támogatására szükségünk van” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: