DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Giovinazzi: Szinte mindig Kimi előtt voltam

Továbbra is nehezen emészti meg az olasz pilóta, hogy Guanyu Zhou érkezése miatt nem folytathatja az Alfa Romeónál az F1-ben – világbajnok csapattársáról azonban csak jókat tudott mondani.

Néhány hete derült ki, hogy 2022-ben a Formula-2-ben pillanatnyilag második helyen álló Guanyu Zhou lesz az Alfa Romeo Racing pilótája Valtteri Bottas mellett, ami egyet jelentett azzal is, hogy Antonio Giovinazzi három idény után kénytelen távozni az alakulattól.

giovinazzi-alfa-2021-dppi



A végül a Formula-E-ben kikötő, s az elektromos világbajnokság mezőnyével a napokban tesztelő olasz már akkor is csalódottságának adott hangot, miszerint a pénz volt a döntő tényező, s a Radio2-nek nyilatkozva ismét kifejtette, hogy idén kifejezetten erősen szerepelt még a csapattárs Kimi Raikkönennel való összevetésben is:

„Nagyon csalódott voltam az Alfa Romeo választása miatt, mivel a teljesítményt illetően a legjobb évem után távozom az F1-ből. Ha nem a pontokat nézzük, hanem az időmérős és versenyeredményeket, akkor majdnem mindig Kimi Raikkönen előtt voltunk, aki világbajnok és remek viszonyítási alap. Kár ezért, de végső soron előfordul az ilyesmi, nem ez az első alkalom, hogy egy ilyen versenyző érkezik az F1-be” – utalt Zhou tőkeerős hátterére Giovinazzi. Csak a számok kedvéért érdemes kiemelni, hogy mind 2019-ben, mind idén Raikkönen végzett előrébb a vb-tabellán, míg tavaly ugyanannyi pontot gyűjtöttek.

Az olasz egyébként Raikkönenről viszont csak dicsérően tudott beszélni: „Hűséges társ volt, az F1-ben nehéz ilyet találni. Egyértelműen hasznosnak bizonyult a jelenléte a karrieremben, sokat segített, jó referenciát jelentett a fejlődésemben. Nyilván nem beszél sokat, de amikor kérdeztem tőle valamit, mindig segített és sosem vezetett el az ellentétes irányba.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: