KezdőlapFormula EGiovinazzi nem számít könnyű kezdetre a Formula E-ben

Giovinazzi nem számít könnyű kezdetre a Formula E-ben

-

Miután távozni kényszerült az F1-ből, Giovinazzi már első Formula E tesztjén is túl van. A két sorozat között azonban nincs annyi hasonlóság, ami segíthetné őt a gyors beilleszkedés során.

Az olasz versenyző decemberben végzett Abu Dhabiban, januárban pedig már kezdhet is Rijádban, így nincs sok ideje az átállásra. A valenciai szezon előtti tesztre is csak félig tudott elmenni. Dan Ticktumhoz hasonlóan onnan a Jeddah-i F1-es hétvégére kellett eltávoznia.

Antonio Giovinazzi (Dragon Penske Autosport) & Dan Ticktum (NIO 333 Racing), Formula E, racingline.hu
A két újonc, Ticktum és GIovinazzi a teszten, Fotó: Courstesy of Formula E

„Talán hogyha az IndyCarból vagy egy LMP1-es autóból ülsz át, akkor kevesebb a sebesség és a tapadás, de legalább ugyanazzal a stílussal kell vezetni.” – idézi őt a gpfans.com.

„A baj az, hogy a Formula E egy teljesen más sport.” – utal az elektromos meghajtás okozta különbségekre. – „Nyilván fékezés különbözik, de az is, hogy nincs leszorítóerő, nincs hang, és nehezek az autók. Nagyon más lesz ez számomra, és sajnos csak két napom volt az autóban az első verseny előtt. Szóval nagy kihívás lesz.”

„Imádom a kihívásokat, de az biztos, ezt már most meg tudom mondani, az első pár versenyen szenvedni fogok a többiekhez képest. Viszont motivál az, hogy folyamatosan javuljak, és év végére már jó eredményeket érjek el.”

Giovinazzi fél lábbal még az F1-ben marad, mivel a Ferrari jövőre tartalékpilótaként számít majd rá. A két sorozat között háromszor is ütközés van, azt még nem tudni, hol lesz majd az olasz. Mivel azonabn a Ferrari Mick Schumacherre is támaszkodhat hasonló szerepkörben, valószínűleg marad fő sorozatánál.

Forrásgpfans.com