KezdőlapFormula 1Giovinazzi: A bizonytalan jövőm megnehezíti a dolgomat

Giovinazzi: A bizonytalan jövőm megnehezíti a dolgomat

-

Mint bármelyik másik versenyzőke, így Antonio Giovinazzinak is megnehezíti a dolgát az a tény, hogy még mindig nem biztos a jövője a Forma-1-ben.

Mivel az Alfa Romeo olasz pilótájának szerződése az idei év végén lejár és a 2021-es szezonból már csak öt verseny van hátra, a helyzete egyáltalán nem könnyű. A hinwili kiscsapatot pedig nagy valószínűséggel szőröstül-bőröstül fel fogja vásárolni Michael Andretti, ami utat nyithat az IndyCarban versenyző amerikai tehetség, Colton Herta előtt az F1-be. Merta mellett pedig még számos név felmerült, szóval ebből kifolyólag Giovinazzi nem titkolja, hogy a jövőjének bizonytalansága igenis hatással van a teljesítményére.

„Nyilván nem könnyű ez a helyzet. Ha megkérdezed a mezőny többi tagját, akkor ők is ugyanezt fogják mondani neked. Minél hamarabb meg szeretnéd kapni a választ arra a kérdésre, hogy jövőre is itt lehetsz-e vagy sem” – nyilatkozta Giovinazzi az Amerikai Nagydíj hétvégéjén.

Amíg az olasz ülésére pályázók száma egyre csak nő, addig ő kénytelen lesz megbirkózni ezzel a helyzettel, ami saját elmondása szerint „nem ideális”.

„Nem ideális a helyzet, azonban ez van, nyomás alatt kell a legjobbamat nyújtanom” – folytatta az Alfa Romeo pilótája. „Azonban már említettem azt, hogy a szeptember és az október mindig ilyen szokott lenni a számomra. Ha még nem biztos a jövőm, akkor azon is és még az aktuális szezonban levő problémáimat is egyszerre kell kezelnem.”

„A végső döntést azonban nem én hozom meg. Én csupán a jó eredményeket tudom szállítani és majd elválik, hogy az Alfa Romeo miként dönt a jövőmről.”

Azonban az olasznak nem áll jól a szénája, ugyanis amíg Kimi Räikkönen már hat, addig ő csupán egyetlen pontot tudott szerezni az idei szezonban. Továbbá a Török Nagydíjon megszegett egy csapatutasítást is, amivel elvette a lehetősége finn kollégájától, hogy pontszerző helyen zárjon. Lehetséges, hogy Giovinazzi utolsó öt versenyét tölti a Forma-1-ben?