2024. április 25. 01:42
KezdőlapMotorsportGino Rea állapota lassan, de tovább javul

Gino Rea állapota lassan, de tovább javul

Istennek hála, újabb bíztató hírek érkeztek a Suzukai 8 órás verseny második szabadedzésén súlyosan megsérülő Gino Rearól. Az F.C.C. TSR Honda France istálló angol versenyzője állapota sokáig válságos volt: nem lehetett tudni, hogy túléli-e a bukásból eredő sérüléseit.

Rea családja először múlt hét kedden nyilatkozott, akkor még azt közölték, hogy mélyaltatásban van, és várják, hogy az agyában lévő duzzanat lecsökkenjen.

Szombaton már örömtelibb híreket közöltek: a CT-vizsgálat szerint az agyában lévő duzzanat csökkent, valamint már szemkontaktust is létesített velük.

Hétfőn azonban újabb híreket kaptunk Gino felől: a korábbi endurance-világbajnok angol Terry Rymer közölte a család üzenetét a twitteren:

„Gino nagy örömet szerzett nekem, (Davidnek – az édesapjának) és Elaine-nak (az édesanyjának).

Mellette voltunk, és ahogy beszéltünk, kinyitotta a szemét, és először rám, majd az anyjára nézett, és láttuk, hogy örül, hogy láthat minket, és megpróbált beszélni. Megfoghattuk a kezét, ő is megszorította a miénket. 
Gino a szemöldöke mozgatásával kommunikál: Shannon (a nővére) és Bella (a felesége) mentek be hozzá utánunk. Mondták neki, hogy pislogjon kétszer, ha érti amit mondanak – és ő megtette! 
Az orvos azt mondta, hogy nem reagál a nővérek kommunikációjára, de lenyűgözte az, hogy a családjának válaszol, és ezt remek jelnek tartja!”

Ma (augusztus 16-án, kedden) reggel újra jelentkezett a család, ezúttal Gino instagramján keresztül:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gino Rea – Official (@gino_rea)

„A legfrissebb hírek:

Pozitív fejlemények Gino felépülésében: 
Lekapcsolták a lélegeztetőgépről – már önállóan lélegzik, és elkezdett kommunikálni a családjával! 

A család és az orvosi személyzet nagyon örül a gyógyulásának! Köszönjük a támogatást!

A Rea és a Berdini család
#KeepfightingGino”