KezdőlapFormula 1Gene Haas ezeket a célokat tűzte ki pilótái számára

Gene Haas ezeket a célokat tűzte ki pilótái számára

-

Gene Haas kitűzte a csapata céljait a 2023-as szezonra. Az amerikai kicsapat tulajdonosa első sorban kiegyensúlyozott versenyzést szeretne látni Nico Hülkenbergtől és Kevin Magnussentől is.

A Günther Steiner által vezetett csapat a tegnapi nap folyamán mutatta be az idei szezonban használatos festését, amit a vadonatúj főszponzoruk, a Money Gram inspirált. Az amerikai cégnek köszönhetően a Haas első ízben tapasztalhatja meg azt, hogy milyen érzés is lesz a költségplafon által megszabott összeg elköltése.

Mivel idén nyilvánvalóan több fejlesztést eszközölhetnek majd a mérnökök a VF-23-on, így a Haas a tavaly elért konstruktőri 8. helynél idén többet szeretne elérni. Gene Haas pedig elég egyértelmű volt a legutóbbi nyilatkozatában, amikor a csapata célkitűzéseiről is szót ejtett.

„Annak tudatában vághatunk majd bele az idei szezonban, hogy a tavalyi szezonban visszatértünk a pontszerzők közé és emellett pár kiemelkedő eredményünk is volt. 2023-ban az elsődleges célunk az, hogy ezeket a jó eredményeket gyakrabban el tudjuk érni. A Hülkenberg-Magnussen párossal pedig szerintem képesek leszünk erre. Mindketten rendkívül tapasztaltak és a vasárnapi versenyek során a pontok folyamatos szállítása sem okozhat majd gondot a számukra.”

A 2023-as Forma-1-es szezon március 5-én veszi majd kezdetét a Bahreini Nagydíjjal, de a VF-23 a tervek szerint már február 11-én pályára fog gurulni Silverstone-ban.

Berobbantotta a Haas a szezont, megmutatkozott az első festés 2023-ban!

Forrásgpblog.com