DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly szerint pontot érdemeltek volna Monacóban

A francia remek felzárkózást mutatott be a hercegség utcáin, végül azonban egy hajszállal lemaradt a pontszerzésről – ő viszont úgy érzi, teljesítménye alapján megérdemelte volna.

Az AlphaTauri francia versenyzője szombaton egy számára szerencsétlen pillanatban érkező piros zászlónak köszönhetően már az időmérő edzés első szakaszában kiesett, így vasárnap csak a 17. helyről várhatta a lámpák kialvását. „Mondtam a srácoknak, hogy mindenre legyenek készen, mert a 17. helyről nincs veszítenivalónk” – idézi Gaslyt a RacingNews365.

gasly-monaco-rb-2022



Az egyórás csúszással induló versenyen Gasly elsőként váltott a köztes esőgumikra, ezzel jelentős előnyt kovácsolva a száradó pályán a teljes esőgumikon kint lévő riválisaival szemben. A francia versenyző zseniális előzéseket mutatott be Guanyu Zhou-val és Daniel Ricciardóval szemben, annak ellenére, hogy a verseny azon szakaszában meglehetősen kockázatosnak bizonyult letérni a kialakult száraz ívről. Szenzációs teljesítménye ellenére azonban kénytelen volt pont nélkül távozni a hercegségből, miután mindössze 0,7 másodperccel futott be a 10. helyen célba érő Sebastian Vettel mögött.

„Nagyon élveztem az egész versenyt, fantasztikus volt ezeket az autókat ilyen körülmények között vezetni itt” – mondta Gasly a leintést követően. Vakmerő stratégiáját a következőképp kommentálta: „Azonnal kiálltam, mert nem akartam ugyanazon a stratégián maradni, mint a többiek. Muszáj volt valami mást megpróbálnunk. Nagy kockázatot vállaltunk, de elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. Élvezetes volt a tapadást és a helyet keresni a felszáradó pályán” – idézi Gaslyt a RacingNews365.

„Kicsit szomorú vagyok, hogy nem tudtunk pontot szerezni, mert úgy érzem, hogy megérdemeltük volna ezzel a teljesítménnyel. De mindkét kiállásnál gondjaink adódtak, ezért nagyjából 10 másodpercet veszítettem, ami nélkül valószínűleg sikerült volna a pontszerzés. Ennek ellenére sok pozitívumot tudunk magunkkal vinni a következő versenyekre” – fejezte be némileg csalódottan a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: