Gasly nem zárja ki, hogy a szezon után elhagyja a Red Bull-családot

Pierre Gasly nem zárja ki, hogy 2023-ban elhagyja a Red Bull-családot. Az AlphaTauri versenyzője szeretne a csúcsra törni, és Carlos Sainzot tekinti példaképének ezen a téren.

Pierre Gasly, AlphaTauri AT03, Zhou Guanyu, Alfa Romeo C42

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Gasly mindössze egy év Forma-1-es szereplés után kapott lehetőséget a Red Bull Racingnél 2019-ben. A francia azonban nem tudott megfelelni az elvárásoknak, így hat hónap után félreállították. Azóta Gasly az AlphaTaurinál megmutatta, hogy még mindig jó pilóta, de kérdés, hogy kap-e második esélyt Helmut Markótól és Christian Hornertől.

„Azt hiszem, ez most már egyértelmű. Egy F1-es szezon után adtak nekem egy esélyt egy topcsapatban. Ennek megvan az oka. Úgy gondolták, hogy Pierre-ben megvan a tehetség és a sebesség ahhoz, hogy működjön. Most három évvel később sokkal jobb vagyok, mint akkor voltam, és sokkal több tapasztalatom is van. Mindketten tanultunk abból a helyzetből” - mondta Gasly a spanyol Mundo Deportivónak.

Még több F1 hír:

Gasly szerint tehát a Red Bull Racing is tanult abból a helyzetből, és a francia reméli, hogy adnak neki egy második esélyt. Ugyanakkor azt is látja, hogy Sainz teljesen más utat járt be, és szintén sikeres. Elment a Renault-hoz és a McLarenhez, most pedig a Ferrarinál versenyez. „Attól függ, hogy milyen ajánlatok lesznek az asztalon” – mondta Gasly.

Gasly ezért nem zárja ki, hogy a jövőben elhagyja a Red Bull családját. „Attól függ. Vannak tárgyalások, és meglátjuk, hogy mi az ajánlat. Aztán eldöntöm, hogy mi a legjobb számomra. Természetesen várnunk kell, és ki kell értékelnünk az összes lehetőséget'' - zárja a francia.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hivatalos: Megvan, hogy hol tér vissza Kimi Raikkönen!
Következő cikk Marko a költségvetési sapka módosítását akarja: „Egyik topcsapat sincs a limit alatt”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország