Gasly akár a mezőnyből is kiszorulhatott volna Tost szerint az Alpine nélkül

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost szerint amennyiben a Red Bull nem engedte volna el az Alpine-hoz 2023-ra Pierre Gaslyt, a francia pilóta akár ki is szorulhatott volna a 2024-es mezőnyből.

Pierre Gasly, AlphaTauri AT03, Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlpaTauri

Fotót készítette: AlphaTauri

Annak ellenére, hogy a 2020-as szezonban új életet lehelt a Forma-1-es karrierjébe, Pierre Gasly neve nem merült fel komolyabban a Red Bullnál, amikor a szezon végén Alex Albon utódjáról döntöttek, és inkább a Red Bull-családon kívülről leigazolták Sergio Perezt.

Miután számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a Red Bullnál nem kap majd ismét lehetőséget a bizonyításra, a fordulatos nyári „átigazolási időszak” végén Gasly előtt megnyílt a lehetőség, hogy az Alpine-hoz igazoljon, ehhez azonban szüksége volt Christian Horner és Helmut Marko áldására is.

Gasly szerződése a 2023-as szezon végén egyébként is lejárt volna, azonban Franz Tost szerint a Red Bull nem hosszabbított volna vele szerződést akkor sem, ha nem talált volna magának másik csapatot az AlphaTauri helyett.

„Ezért döntött úgy a Red Bull, hogy felbontják a szerződését” – nyilatkozta Tost a The Race-nek. „A Red Bull már eldöntötte, hogy nem tartanák rá igényt, Pierre pedig másik csapatot keresett magának. A Red Bull nagyon tisztességes volt vele szemben, amiért elengedték az Alpine-hoz. Szerintem ellenkező esetben igen nagy esély lett volna arra, hogy nem talál magának helyet 2024-re.”

Még több F1 hír:

Tost nem tett utalást arra, hogy miért nem hosszabbította volna meg Gasly szerződését a Red Bull, miközben jelenlegi állás szerint nem remekelnek a Red Bull juniorjai az utánpótlás-sorozatokban, és egyelőre Juki Cunoda sem mutatott sokat abból a kirobbanó formájából, amivel a 2020-as F2-es szezonban megszerezte a pontverseny 3. helyét.

„Nem egyszerű elfogadni a távozását, de összességében helyes döntést hozott” – mondta némi apai büszkeséggel Tost. „Egy tapasztalt versenyző távozik, aki sikeressé tette a csapatunkat.”

A 2023-as szezonnak a mezőny egyik legtapasztapasztalatlanabb pilótapárosával vág neki az AlphaTauri, Juki Cunoda a harmadik F1-es szezonját kezdi meg az újonc Nyck de Vries mellett.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hülkenberg: „jót tett”, hogy távolmaradtam az F1-es versenyzéstől
Következő cikk A brit képviselőházból is kemény kritikát kapott az FIA elnöke

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország