Gasly a 2 ezredet fájlalja az időmérő után

Pierre Gaslynak ezúttal meg kellett elégednie a 6. hellyel a szaúdi időmérő edzésen, ami a korábbi remek kvalifikációs eredményeit figyelembe véve talán nem is olyan kimagasló teljesítmény. A francia nem csalódott, de a 2 ezredet sajnálja, ami elválasztotta őt Pereztől.

Pierre Gasly, AlphaTauri

Pierre Gasly, AlphaTauri

Jerry Andre / Motorsport Images

Pierre Gasly ismét odaért a legjobb hat pilóta közé az időmérő edzésen, ugyanakkor az AlphaTauri-pilóta nem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen alig egy hajszál választotta el az 5. helyet érő időtől.

„Csak két ezreddel maradtam el Sergio Pérez 4. helyet érő idejétől. Ez nem sok. Ezért egy kicsit frusztráló” – értékelte a teljesítményét Gasly. „Mindazonáltal a hatodik hely jó kiindulópont ahhoz, hogy pontokat szerezzünk a versenyen.”

„A kvalifikáció remekül sikerült, bár ezúttal egy kicsit nehezebb volt, mint az elmúlt edzéseken. Nem voltam annyira magabiztos az autóban, mert az egész edzésen gondjaim voltak az egyensúllyal. De végül egy jó kört mentem, amivel nagyon elégedett vagyok.”

Még több F1 hír:

Úgy tűnik, hogy a Honda-motoros autókra fontos szerep hárulhat a mai futamon, hiszen a két Mercedes az első sorból várhatja a piros lámpák kialvását, márpedig stratégiai okokból Verstappen számára fontos lenne, hogy megosszák a német gyártó két autóját.

Gasly azonban amiatt is csalódott lehet, hogy a két ezreddel nem csak egy helyet veszített, hiszen így a pálya porosabb oldaláról kell rajtolnia, ami miatt akár további pozíciókat is veszíthet.

A Red Bull gondolkozott, hogy fellebbeznek Hamilton ellen

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Villeneuve: Ez a nagy különbség Hamilton és Verstappen között!
Következő cikk Tényként közlik: eldőlt Max Verstappen váltójának sorsa!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország