KezdőlapFormula 1Forsberg és Coulthard bevették Lipcsét a kétüléses F1 autóval

Forsberg és Coulthard bevették Lipcsét a kétüléses F1 autóval

-

A Forma-1-es legenda David Coulthard és a svéd középpályás lenyűgözte a rajongókat Lipcsében.

Holnap lesz az RB Leipzig nyitómeccse a Red Bull Arénában az FC Kölnnel az új Bundesliga-szezon első hazai mérkőzésén. A svéd játékos, Emil Forsberg segített a szurkolók hangulatának megteremtésében. David Coultharddal együtt egy egyedülálló városnézésen vett részt az Oracle Red Bull Racing F1-es kétüléses autójában. Amit erről érdemes tudni:

– Coulthard parádés Forma-1-es karriert futott be 13 nagydíjgyőzelemmel, mielőtt segített volna a Red Bull Racinget felhelyezni a térképre. Többek között 2006-ban a Monacói Nagydíjon megszerezte a csapat első F1-es dobogóját -, majd visszavonulása után szórakoztató projekteket vállalt.

– A skót beutazta a világot, és különböző F1-es autókkal demózott, legutóbbi emlékezetes projektje 2021 júniusában volt, amikor a Red Bull Air Race 2018-as világbajnoka, Martin Šonka egy felfordított repülővel repült méterekkel felette.

– Ezúttal Coulthard Lipcsébe utazott a 720 lóerős Oracle Red Bull Racing F1-es kétülésesével, hogy egy különleges városnézésen vegyen részt Forsberggel. Ő több mint 200 alkalommal lépett már pályára az RB Leipzig színeiben.

– Forsberg volt az RB Leipzig első gólszerzője az UEFA Bajnokok Ligájában (2017. szeptember 13-án az AS Monaco elleni 1-1-es döntetlen alkalmával). 21 értékesített büntetővel a klub rekordere a büntetőrúgások terén.

– A Red Bull Racing F1 2-Seater egy V10-es motorral felszerelt, átalakított Forma-1-es autó. A végsebessége 320 km/óra, a vezetőülés elöl, az utas pedig hátul helyezkedik el.

– Még soha nem járt F1-es autó a regnáló DFB-kupa-győztes – a klub történetének első bajnoki címe – városában, miközben a szász metropolisz menő és gyönyörű részeit fedezték fel, miközben a járókelők lelkes és meglepett pillantásait egyaránt magukra vonzották.

– Az edzése után Forsberg busz vagy autó helyett ezzel a különleges járművel járta be a választott otthonát, és megmutatta Coulthardnak kedvenc helyeit, például a szövetségi közigazgatási bíróság előtti teret, a Könneritz-hidat és a menő Plagwitz negyedet, mielőtt a végén betért volna az Elipamanoke klubba.

– A 30 éves svéd válogatott Forsberg ennyit mondott a menet után: „Hihetetlen élmény volt nekem, hogy egy Forma-1-es autóban Daviddal együtt autózhattam végig Lipcsén. Ilyesmit talán csak egyszer élhet át az ember az életben. Az érzés és a hang a versenyautóban elképesztő – tiszta adrenalinlöket.”

– Az 51 éves Coulthard ennyit tett hozzá: „Ez áll a legközelebb ahhoz, hogy az utasok valóban átélhessék azt az érzést, amit egy F1-es autó vezetése jelent. Ez a második alkalom, hogy Lipcsében volt dolgom. Ez egy klassz, fiatalos egyetemi város. Egyszerűen olyan energia és hangulat van itt, amitől tényleg azt érezni, hogy feljövőben van.”