DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fontos lépésre készül Pierre Gasly

Kulcsfontosságú lesz a 2022-es szezon a francia pilóta szerint. Az AlphaTauri versenyzője szerint ideje, hogy új esélyt kapjon a Red Bull csapatától, hiszen már hosszú ideje náluk tevékenykedik.

Miután 2020-ban megszerezte első futamgyőzelmét Monzában, a 2021-es évben ismét jó formát mutatott Pierre Gasly, aki annak idején a Red Bull pilótája is volt egy rövid ideig. A francia versenyző 2019-ben került kapta meg tőlük a lehetőséget, ám az energiaitalosok nem voltak megelégedve a teljesítményével, ezért gyorsan visszaküldték a testvércsapatukhoz.

Azóta Gasly kiválóan teljesít az AlphaTauri színeiben, de úgy érzi, még mindig nem kapja meg a neki járó elismerést, ezért az idei szezonban szeretne olyan eredményeket elérni, amivel előrébb lendítheti a pályafutását.

„Azt hiszem, ez egy kulcsfontosságú lépés lesz. Meg kell néznünk, hogy mi lesz a Red Bull álláspontja a következő években, mert már nyolc éve náluk vagyok. Ez hosszú idő, nekik pedig nyilvánvalóan nagyon versenyképes autójuk van. Látnom kell, hogy mi a tervük Max esetében és azt, hogyan haladnak előre, de nyilvánvalóan a karrieremre is gondolnom kell” – idézte Gasly szavait az F1i.com.



„Még mindig nagyon fiatal vagyok 25 évesen, de a célom, hogy a legjobb helyzetben legyek, amint ezek a srácok megnézik, ki lehet az utódom. Tavaly kilencedik voltam a tabellán, az előttem lévő nyolc srác viszont mind a négy legjobb konstruktőrnél versenyzett. Ezért fontos számomra, hogy megmutassam, ha lesz egy szabad hely, akkor én legyek az első választásuk.”

Bár Gasly mögött van már pár év tapasztalat, úgy gondolja, van még mit tanulnia ahhoz, hogy igazán erőssé váljon.

„Ha megnézzük Max teljesítményét, látjuk, hogy nagyon fiatalon érkezett, de több hibát követett el ahhoz képest, amit most csinál. Lewis fiatalabb korában szintén többet hibázott, mint most. Szerintem ez tényleg egy olyan sport, ahol a tapasztalat növekedésével összességében erősebb leszel versenyzőként” – zárta gondolatait Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: