DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Jobbra számítottunk az időmérő után

Monaco után Bakuban is pole-t szerzett a Scuderia, ehhez képest vasárnap a két vb-aspiráns betlije ellenére is lemaradtak a dobogóról – Mattia Binotto csapatfőnök csalódott, de egyúttal bizakodó is.

Charles Leclerc indulhatott a pole-ból az Azerbajdzsáni Nagydíjon – két héttel korábban is ő nyerte az időmérőt Monacóban, ám akkor nem tudott elrajtolni a futamon –, Lewis Hamilton és a két Red Bull azonban viszonylag hamar bedarálta őt, sőt a ferraris azok után sem tudott visszakapaszkodni a dobogóra, hogy a hétszeres világbajnok és Max Verstappen is kihullott előle. Leclerc negyedik helye mellett Carlos Sainz egy nyolcadik helyet gyűjtött a Scuderiának az ötödik rajtkockából indulva, így Mattia Binotto csapatvezető némileg csalódottan értékelte a bakui vasárnapot:

leclerc-ferrari-baku-1



„Nem alakult a legjobban a futamunk” – mondta el Binotto a Formula1.com hasábjain. „Úgy vélem, valamelyest jobbra számítottunk az időmérő után. Nehéz verseny volt, néhány területen nem voltunk tökéletesek. Az eredmény az lett, ami, de mint mindig, fontos leckét tanultunk meg. Vannak dolgok, amiben fejlődhetünk, ebben biztos vagyok.”

„Úgy gondolom, két erősebb autó még mindig előttünk van, efelől nincs kétség” – utalt a Red Bullra és a Mercedesre. „Nagyszerű érzés volt Monacóban és itt is pole-pozíciót szerezni, de szerintem ez nem mutatja a valós teljesítményünket. De fejlődünk, mert folyamatosan kiismerjük az autót, jobban kihozzuk a benne rejlő lehetőségeket, mint az idény elején, és tudjuk, hogy jönnek még majd fejlesztések a jövőben. Összességében szerintem itt tartunk, de azért jobb tempóban reménykedtünk a kvalifikáció alapján.”

Binotto azért így is talált bizakodásra okot adó tényezőket az azeri hétvége után – például azt, hogy a McLarent megelőzve feljöttek a vb-tabella harmadik helyére: „Összességében így is jó hétvége volt, bizakodónak kell lennünk. Szombaton pole-t szereztünk, ami szerintem kiemelkedő, hiszen zsinórban másodszor sikerült, ami megmutatja a csapat és az autó fejlődését. Ráadásul harmadik helyen állunk a bajnokságban: csak két pont az előnyünk, de az is mutatja a fejlődésünket. Vannak pozitívumok, de ahogy említettem, tanultunk is néhány leckét. A következő hetekben három futamot fogunk teljesíteni sorozatban, szóval fókuszálnunk kell és megpróbálnunk javulni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: