Jelentés a szabadedzésről

Ferrari 1-2 a monacói FP2-n, Ricciardo összetörte a McLarent, Hamilton a top 10-en kívül!

A Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz végzett az élen a Monacói Nagydíj második szabadedzésén, míg Daniel Ricciardo csúnyán összetörte a McLarent, de szerencsére ő nem sérült meg.

Charles Leclerc, Ferrari F1-75

Fotót készítette: Carl Bingham / Motorsport Images

Péntek délután jött a Monacói Nagydíj második szabadedzése. Az első szabadedzésen a top 3 egy tizedmásodpercen belül zárt egymáshoz képest, a sorrend pedig Charles Leclerc, Sergio Perez, Carlos Sainz volt.

Az FP2 elején Leclerc állt az élre, Cunoda pedig a Sainte Devote-nál futott ki a bukótérbe, de megúszta a kocsi sérülése nélkül, így nem sokáig maradt érvényben a sárga zászló. Nem sokkal később már Verstappen, Norris, Leclerc volt a sorrend.

Záporoztak a jobbnál jobb köridők, Perez 1:14.0-val állt az élre, mögötte Verstappen, Leclerc és Russell következett az edzés negyedéhez érve, Vettel pedig az F2-es baleset miatti felszóráson csúszott meg, és majdnem eltalálta a falat.

Még több hír:

Kicsit később Ricciardo már nem járt ilyen jól, a második szektornál vesztette el az irányítást a kocsija felett, és a Tecpro-falba csúszott. A McLaren összetört, Ricciardo viszont szerencsére épségben megúszta a balesetet – az incidens miatt pár percig piros zászlóval állt az edzés.

Az FP2 felénél Leclerc állt az élre, majd tovább javított, 1:12.6-os idővel vezetett, Sainz 2, Perez 3, Verstappen pedig 4 tizedre volt a monacóitól, utánuk Norris, Russell, Gasly és Alonso következett.

Hamilton egy kis időre elhagyta a pályát, Norris és Verstappen pedig lekoccolta a falat, amikor már csak 20 perc volt hátra a második edzésből, és egyedül Ricciardo állt mért kör nélkül.

 

Az utolsó percekhez közeledve Norris látogatta meg a bukóteret a Sainte Devote-nál, jött egy kis sárga zászlós szakasz, majd ment tovább az edzés a normál medrében, amíg Lance Stroll el nem játszotta ugyanezt.

Végül Leclerc végzett az élen Sainz előtt, majd Perez, Verstappen, Norris, Russell, Gasly és Alonso következett, a top 10-et Vettel és Cunoda zárta, míg Hamilton a 12. helyen végzett. Az F1-es program szombaton 13 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, tartsatok akkor is velünk!

Helyezés Versenyző Kör Idő Hátrány Intervallum km/ó
1 Monaco Charles Leclerc 30 1'12.656     165.343
2 Spain Carlos Sainz Jr. 32 1'12.700 0.044 0.044 165.243
3 Mexico Sergio Perez 31 1'13.035 0.379 0.335 164.485

Íme, a Monacói Nagydíj menetrendje!


Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk ÉLŐ F1-ES KÖZVETÍTÉS: Monacói Nagydíj - 2. szabadedzés (LIVE)
Következő cikk Videón, ahogy Ricciardo összetöri a McLarent, majd humorosan visszaszól a monacói FP2-n

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország