2024. március 29. 15:46
KezdőlapMotoGPFernández: Van hová fejlődnünk - ez a cél

Fernández: Van hová fejlődnünk – ez a cél

A MotoGP újonca, Raúl Fernández nehéz első félévet élt át a KTM-nél. Ezen kívül az átigazolási piac is pezseg. Mi a terve vajon a spanyolnak?

Raúl Fernández 2021-ben Moto2-es újoncként nem kevesebb, mint nyolc futamot nyert, ezzel felülmúlta egy bizonyos Marc Márquez újonc rekordját (hét győzelem 2011-ben). Bár a spanyol végül csak négy ponttal maradt alul Remy Gardnerrel szemben, a MotoGP-be nagy önbizalommal lépett fel.

A királykategóriás kaland azonban nehezen indult a 2018-as junior világbajnok számára a : Fernándeznek egészen a június eleji barcelonai futamig kellett várnia arra, hogy az öt újonc közül utolsóként először pontot szerezzen. A Sachsenringen a tizenkettedik helyen teljesítette eddigi személyes legjobbját. Assenben azonban újabb kudarc következett: a 21 éves madridi versenyző a jobb karjában jelentkező panaszok miatt feladta a versenyt.

„A szezon első fele nehéz volt” – kezdi Raúl Fernández.

„Rengeteg bukásom volt, ami nem igazán normális, és volt egy pillanat a szezonban, amikor nem tudtam sokat javulni. A szezon második fele érdekes lehet. Van hová fejlődnünk – és ez a cél.”

Fernández mesélt szabadidős tevékenységeiről is, ha már nyári szünet van:

„Nem vagyok jelen a közösségi médiacsatornákon. Ez a kulcs. Nem olvasok semmit, a munkámra koncentrálok. Igyekszem a maximumot kihozni magamból, és őszintén mondom: mielőtt a jövőmre gondolnék, fejlődnöm kell. Mint mondtam, azt hiszem, van mozgásterem. Ha javulok, akkor a jövőmre is gondolhatok, de most nem ez a helyes út.

„Netflix-en szoktam filmeket nézni viszont, mint kikapcsolódás, de nincs sok szabadidőnk. Néha nem igazán jó, ha túl sok a beszéd, és az ember elveszíti a koncentrációt. Nem szeretném, hogy bármi elterelje a figyelmem a munkáról.”