DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F2/F3

Felemás hétvégével zárta a Formula-3-as szezont Tóth László

Minden szempontból felemás versenyhétvégével zárta pályafutása első Formula-3-as idényét Tóth László, a Campos Racing magyar versenyzője Szocsiban, ahol három helyett csak kettő futamra kerülhetett sor az időjárási körülmények miatt.

SOC_GP_DL-6673



A 21 éves versenyzőnek jobban sikerült a péntek reggeli szabadedzés, mint az időmérő, ráadásul az első futamon két kör után műszaki gondja adódott egy ütközés nyomán. A szombatra várt esőzés miatt az első versenyt péntek délutánra hozták előre a szervezők, a rajt után nem sokkal pedig Tóth Lászlót kiszorította egyik riválisa, a két versenyautó összeért, és a Campos első felfüggesztése komolyan megsérült. A magyar versenyzőnek emiatt a boxba kellett hajtania, és hamar kiderült, hogy nem tudja folytatni a futamot. Tóth bosszús volt, hogy önhibáján kívül kellett kiállnia, de ez mindössze a második olyan verseny volt az idény során, amelyet nem tudott befejezni, és az első ilyen alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem saját hibából.

A folytatás nem alakult jól a Formula-3-asok szempontjából, a szombati futamot ugyanis a heves esőzés miatt törölték, így a szezont záró verseny a vasárnap délelőtti volt, amelyet Tóth László a 27. helyről kezdhetett meg.

SOC_GP_SR-4540

Az inkább száraz, de helyenként még vizes aszfalton izgalmas és látványos utolsó futamot produkált a 30 fős mezőny, melynek tagjai közben vigyáztak is egymásra, így komolyabb baleset nélkül hozták le az év utolsó F3-as versenyét.

Tóth Lászlónak a leintésig sikerült öt helyet javítania, a 22. pozícióban ért célba, ugyanakkor a mezőny hátsó részében hasonlóan nagy csaták zajlottak, mint az él- és középmezőnyben, így a magyar versenyzőnek sem volt igazán esélye arra, hogy minden körben ugyanazt a köridőt fussa meg. A futamnak voltak olyan pillanatai, amikor Tóth a 10. hely környékén autózókkal azonos köridőket tudott teljesíteni, amikor viszont előzni akart, vagy védekeznie kellett, akkor nem volt lehetősége hasonlóan jó időket futni.

„Nyilvánvalóan nem volt ideális, hogy három helyett csak kettő versenyt tudtunk teljesíteni, de ez most így alakult. Számomra ismeretlen volt a pálya, mert korábban még soha nem versenyeztem itt, de ezzel együtt ismét sokat tanultam és hasznos tapasztalatokat gyűjtöttem, amelyeket a későbbiekben reményeim szerint tudok majd kamatoztatni” – mondta a hétvége után Tóth László.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: