DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

F1 Esports: Három bajnokesélyes maradt

A címvédő Jarno Opmeer nyerte az austini pályán tartott kilencedik fordulót, ezzel átvette a bajnokság vezetését is. Már csak egyetlen tripla maradt a szezonból, melyen hármas összecsapás várható a végső sikerért.

Miután a szerdai napon a virtuális Portimaóban Lucas Blakeley (Aston Martin), Zandvoortban Dani Moreno (Mercedes) nyert, Austinban a 2020-as bajnok, Jarno Opmeer (Mercedes) kapta össze magát és szerzett értékes pontokat a bajnoki összetettben.

Az időmérőn egyetlen ezredmásodperc döntött Nicolas Longuet (Alpine) és Bari Boroumand (McLaren) között. A futam elején a vezetés átvevő Boroumand, Longuet és Brendon Leigh (Ferrari) alkotta az élcsoportot, de a végén Longuet, Opmeer és Frede Rasmussen (Red Bull) küzdöttek a győzelemért. Longuet az utolsó körben ellenfelei elengedésével arra játszott, hogy DRS és dupla szélárnyék segítségével az egyenesben visszavegye a vezetést, de ez nem jött össze: Opmeer idén harmadszor győzött, Rasmussen pedig zsinórban harmadszor végzett másodikként. 



Austinban két magyar is lehetőséget kapott, Bereznay Dániel (McLaren) és Sipos Patrik (Alpine) a 14. és 15. helyen végeztek. A hazaiak számára nehezen alakuló szezonban továbbra is Sipos Patrik az egyetlen magyar pontszerző zandvoorti nyolcadik helyezésével.

Ezzel az eredménnyel Opmeer 140 ponttal átvette a bajnokság vezetését, 5 ponttal az ötödikként végző Blakeley és 8-cal Rasmussen előtt. A negyedik helyezett Moreno lemaradása már 58 pont, így reális esélye ennek a három versenyzőnek maradt a bajnokság megnyerésére, amely az utolsó eseményen dől el: december 15-16-án az imolai, mexikóvárosi és interlagosi pályán versenyez az F1 Esports Pro Championship.

 

A 9. forduló teljes hosszában:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: