F1: Ausztrália 2022-ben újra szezonnyitót akar rendezni - F1VILÁG.HU

F1: Ausztrália 2022-ben újra szezonnyitót akar rendezni

HIRDETÉS
2022-ben már ismét szezonnyitó futamot rendezne a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj promótere, miután az idén márciusra tervezett versenyt novemberre kellett halasztani.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battles with Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YRC96EYW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A száguldó cirkusz vezetősége kedden jelentette be, a 2021. évi világbajnoki sorozat csak március 28-án tud elrajtolni Bahreinben, miután a koronavírus-járvány miatti szigorítások okán az Ausztrál Nagydíjat el kell halasztani.

A melbourne-i versenyt november 21-én tartják majd meg, a versenyszervezők viszont remélik, 2022-ben már ismét övék lehet a bajnokság első futama.

„Nem örökre szól ez, határozottan szeretnénk visszakapni tradicionális évadnyitó helyünket” – mondta Martin Pakula, Victoria állam sportért és turizmusért felelős minisztere.

Ha valóban így lesz, úgy az Ausztrál Nagydíj szervezőinek a novemberi futam után négy hét alatt le kell lebontaniuk a kialakított a versenypályát, majd a március közepi, 2022-es verseny előtt nyolc hét alatt újra felépíteni azt – feltéve, ha egyáltalán van értelme ennek.

A jövő hónapban szintén Melbourne-ben tartják egyébként az ausztrált nyílt teniszbajnokságot, ráadásul közönség előtt: az elmúlt évekhez képest azonban mindössze harmadannyian látogathatnak majd ki az eseményre.

Ugyanakkor viszont közel 1500 játékos, a személyzet tagjai, valamint tisztviselők érkeznek a tornára, akik az esemény előtt 14 napot szigorú karanténban lesznek majd hoteljeikben. A játékosok napi 5 órát viszont tréningezhetnek, feltéve, hogy nem érintkeznek a „buborékon” kívüli személyekkel.

A sportminiszter azt mondja, a Forma-1 esetében az ilyen szigorú izolációt nem tudták volna megvalósítani.

„Elfogadom, hogy az F1-ben valahogy mások a körülmények. Nem tudták volna megvalósítani azokat, mint amikről mi egyeztettünk a tenisz kapcsán.”

Hasonló elszeparálásra a novemberi verseny idején sem lesz lehetőség, amit 14 nappal a Brazil Nagydíj után tartanak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!