KezdőlapFormula 1Ezt gondolják a Ferrari pilótái a legfrissebb fejlesztéseikről

Ezt gondolják a Ferrari pilótái a legfrissebb fejlesztéseikről

-

A Ferrari egy nagy fejlesztési csomaggal készült a Spanyol Nagydíjra, és a versenyzőiknek már meg is van róla a véleményük. Carlos Sainz és Charles Leclerc is pozitívan értékelt a pénteki napot követően, habár az örömük nem teljes mértékben lehet felhőtlen.

A fejlesztési csomag tartalmazott egy újragondolt tükör kialakítást, egy vadonatúj padlólemezt, és egy jelentősen átszabott oldaldobozt is. Sainz és Leclerc is a tegnapi nap folyamán próbálhatta ki először az új elemeket. A spanyol mindkét szabadedzésen az új autóval versenyzett, amíg a monacói kollégája csak a délutáni edzésre kapta meg az újításokat. Ez azért történhetett meg, mert a Ferrari az első edzésen össze szerette volna hasonítani a két konstrukciót egymással.

A riválisait is másolta az új megoldásaival a Ferrari

Leclerc így is Sainz előtt végzett a délutáni gyakorlás során. Az ötszörös futamgyőztes a 6. helyet szerezte meg, hátránya pedig több mint 3 tizedmásodperc volt az edzést megnyerő bajnoki éllovas Max Verstappennel szemben.

A monacói fiatal – aki a hétvége előtt még nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a fejlesztéseknek – jól érezte magát az autóban az edzés során, de szerinte még sok feladatuk lesz az időmérő edzés előtt, hogy optimalizálhassák az autójukat.

„Számos új elem volt az autónkon a mai nap folyamán, és úgy gondolom, hogy a tesztelés szempontjából nem is lehetnénk jobb helyszínen” – véli Leclerc, akitől bocsánatot kért a Ferrari az elbaltázott Monacói Nagydíj miatt.

„Jól éreztem magam az autóban, de még finomhangolnunk kell az autó beállítását. Fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk, mert nincs sok időnk, és az időmérőn már nem rejtegethetjük a valós tempónkat. Ez mindig így van az új alkatrészeknél, egyszerűen jobban bele kell ásni magunkat a dolgokba.”

Sainz pedig megerősítette Leclerc szavait, és a hazai hős legfontosabb feladata az volt a két edzés során, hogy segítse a csapat munkáját az autó egyensúlyának meghatározásában. Ez pedig sikerült a számára, mert ő is jól érezte magát az autóban az edzések során.

Mivel a mezőny nagyon közel volt egymáshoz, így a Ferrari pilótái egy szoros időmérőre számítanak, ami egy jó kihívás lehet majd a számukra, mivel számos különböző vetélytársuk akadhat majd a versenypályán.

A Ferrari csapatfőnöke ezt a nyomozást érzi a legnehezebbnek