Ez nem a Mercedes napja: megadta magát a W14 Russell alatt!

A Mercedes számára nem a pénteki lesz a legemlékezetesebb nap 2023-ból: miután délelőtt a beállítások keresésével küszködött a csapat, a délutáni szakasz felénél George Russell műszaki hibával szembesült.

George Russell, Mercedes F1 W14

Fotót készítette: Sam Bloxham / Motorsport Images

A Mercedesnek jól indult a 2023-as szezon előtti teszt, csütörtökön Toto Wolff elégedetten konstatálta, hogy a delfinezés, mely hazavágta a 2022-es idényüket, szinte teljesen megszűnt, így optimistán vághattak a pénteki nyolcórás gyakorlásnak.

Az álomból azonban inkább rémálom lett, legalábbis délelőtt Lewis Hamilton sokat szenvedett, a kigyorsításoknál túlkormányzottá vált a W14-es és emiatt a mezőny hátsó felében ragadt - mint Wolff később rávilágított, a beállításokkal volt probléma.

A probléma délutánra sem látszott elülni, legalábbis Russell nem sokkal tudott jobb időt autózni, mint hétszeres világbajnok csapattársa, azonban mindennek a tetejébe az autó két és fél órával a szakasz kezdetét követően, mindössze 26 körrel a neve mellett a 10-es kanyarban megállt, menteni kellett.

Eleinte nem volt világos, hogy mi adta meg magát, de ahogy azt élő közvetítésünkben is olvashatjátok, a brit versenyző kormányán a "hidraulikai hiba" felirat kezdett villogni. A tesztet leállították a mentés idejére, a végén riporttal is jelentkezünk.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Össztűz alatt a Mercedes a Drive to Survive-ban: "Ha Hamilton visszavonul, nyakukba ömlik a sz*r..."
Következő cikk A McLaren elismerte, nem váltak be a téli fejlesztései

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország