2024. április 23. 13:02
KezdőlapSuperbikeEz a két versenyző nehezítheti meg leginkább Bautista dolgát hétvégén

Ez a két versenyző nehezítheti meg leginkább Bautista dolgát hétvégén

A Superbike-világbajnok, Álvaro Bautista szerint Michael Rinaldit és Toprak Razgatlıoğlu lesz az a két versenyző, akivel leginkább meggyűlik majd a baja a hétvégi futamokon.

Álvaro Bautista 0,329 másodpercet adott a második helyen álló Toprak Razgatlıoğlunak a pénteki FP1 és FP2 összesített időmérő eredményei alapján. Ami még ennél is lenyűgözőbb volt, az a spanyol versenytempója: a hosszú etapján több mint tíz olyan kört fordított, amely gyorsabb volt, mint ellenfelei legjobb köre.

„Reggel nagyon rosszul éreztem magam a motoron” ─ jegyezte meg a Ducati sztárja, aki az első szabadedzésen a harmadik helyen végzett.

„Délután a nekem tetsző gumikkal motoroztam, és rendben volt minden. A motor ugyanúgy viselkedett, mint korábban.”

A szombati és vasárnapi futamokra csapattársát, Michael Rinaldit és Razgatlıoğlut nevezte meg, mint legerősebb ellenfelek. Bautista számíthat Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse vezérigazgatójának támogatására, aki személyesen is részt vesz majd a misanói hétvégén.

„Végső soron Misano egy átlagos hétvége, csak a szokásosnál több találkozóm van a Ducatival, és itt több rajongóm van, mint Spanyolországban. A Ducati-rajongók őrültek, imádják a márkát és minket, akik ezzel a géppel versenyzünk. Nagyon örülök, hogy Gigi is itt lesz.”