DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Évtizedes átkot törne meg Verstappen Melbourne-ben

A holland még sosem nyert az F1-es Ausztrál Nagydíjon, de a Red Bull is legutóbb 2011-ben diadalmaskodott az Albert Parkban.

Két kettős győzelemmel a zsákban érkezik meg a Red Bull a 2023-as Formula-1-es évad harmadik állomására, az Ausztrál Nagydíjra. Amely azonban nagyon nem tartozik az energiaitalosok legsikeresebb pályái közé: eddig egyetlen alkalommal, 2011-ben – azaz immár 12 éve – tudtak futamot nyerni az Albert Parkban még Sebastian Vettel révén.

Ez értelemszerűen egyúttal azt is jelenti, hogy a regnáló világbajnok és jelenleg is éllovas Max Verstappen még soha nem pezsgőzhetett a dobogó tetején Melbourne-ben. Ráadásul tavalyról is rossz emlékei lehetnek a hollandnak, hiszen műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. Mindezek ellenére Verstappen bízik a hétvégi jó szereplésben:

f1-verstappen-melbourne-2022



„Várom, hogy újra Ausztráliába utazzunk, mindig jó érzés ott lenni és belekóstolni kicsit Melbourne-be, bár versenyzési szempontból nem volt túl kedves hozzánk a helyszín az évek során” – fogalmazott a címvédő a Red Bull előzetesében. „Maga a pálya remek néhány nagytempójú kanyarral, élvezem is rajta a vezetést, szóval remélhetőleg jó versenyt teljesíthetünk hétvégén. Egyszerűen csak egyenesnek és konstansnak kell lennünk. Csapatként 2011 óta nem nyertünk ott, szóval meglátjuk, mire leszünk képesek.”

 

Perez továbbvinné a lendületet

A bikák másik versenyzője, Sergio Perez eddig egyetlen dobogót könyvelhetett el Ausztráliában – tavaly lett második a csapattárs kiesése után –, viszont a Szaúd-arábiai Nagydíjon aratott győzelme által önbizalomtól felvértezve érkezik meg Melbourne-be:

„Rendkívül büszke voltam a csapatra és a teljesítményükre Dzsiddában. Komplett hétvégét futottam, s ez is volt az egyik célom erre a szezonra: hogy kiegyensúlyozott legyek a három nap során. De még csak két futam ment le, ezért tovább kell hajtanunk, hogy folytassuk ezt a nagyszerű idénykezdetet.”

„Bahrein és Szaúd-Arábia két nagyon eltérő pálya, s Ausztrália is másfajta kihívást jelent számunkra és az autónak. Nagyszerű a tempónk, és azon is keményen dolgozunk, hogy a megbízhatóságunk is rendben legyen. Élvezetes kezdete volt ez eddig 2023-ban, de ez mit sem számít, ha nem tudjuk fenntartani ezt a szintet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: