KezdőlapTouring CarTCR­Európában is bajnok lett a Hyundai legfiatalabb WTCR pilótája

­Európában is bajnok lett a Hyundai legfiatalabb WTCR pilótája

-

Bár Ázsiában csak úgy halmozta a címeket, a Hyundai WTCR versenyzője, Luca Engstler végre Európai porondon is meg tudta mutatni tehetségét.

2018-ban már második volt hazája TCR bajnokságában a fiatal német, azóta azonban WTCR-es kötelezettségei mellett inkább a legnagyobb kontinens bajnokságaiban tűnt fel.

A már említett évben a Közel-keleti- és az Ázsiai-, utána a Maláj- és az Ázsiai-, illetve 2020 elején a Maláj TCR-bajnokságot nyerte meg, ami összességében 5 bajnoki címet jelent.

Ennek megfelelően nagy ígéretként mutatkozott be Makaóban két éve, majd vette át véglegesen is Augusto Farfus helyét a koreai márka WTCR csapatában.

Ehhez képest tavaly csak az év közben távozó Catsburgnál – és helyetteseinél – lett jobb márkatársai közül. Idén viszont a fejlődés jeleit mutatva megszerezte első dobogóját hazai pályán, a Nürburgringen.

És – Azconához és Coronelhez hasonlóan – egy második sorozatban is megmérettette magát a Hyundai i30-cal. Nem is rosszul, ugyanis már az utolsó előtti hétvégén, Hockenheimben bebiztosította a bajnoki címet.

„Idegőrlő verseny volt, de végül meglett a cím, és ez több, mind boldoggá tesz.” – összegezte érzéseit Engstler.

Mivel a WTCR programmal ütközik az utolsó időpont, így a német nyomás alatt volt, hogy már most dűlőre vigye a dolgot. Az első versenyen ennek megfelelően pole-ból nyert, viszont a második futam nem alakult ilyen simán számára.

„Jól startoltam, de kissé meglöktek, és visszaestem a 10. helyre. Végül visszaértem negyediknek, ami elég volt a bajnokság megnyeréséhez.”

„Nagyon büszke vagyok, hogy már hetedik TCR bajnokságomat nyerem, ez nagyszerű év volt, és nagyon élveztem.”

Érdemes megjegyezni, Engstler már 2017-ben megnyerte ugyanennek a bajnokságnak a junior pontversenyét. A felnőttek között így ez „csak” a hatodik bajnoki címe.

A német jelenleg utolsó a WTCR-ben a Hyundai pilótái közül, legközelebb jövő héten, a felújított Adria Racewayen bizonyíthat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Luca #8 | FIA WTCR | Hyundai (@luca_engstler) által megosztott bejegyzés