DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Espargaro kezdett legjobban a Ducatik előtt

A hírek uralása után a pályán is a leggyorsabbnak bizonyult az Olasz GP pénteki napján az Aprilia. Hat Ducati az első tízben, a Suzukik és Marquez viszont a mezőny második felében.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Szokás szerint két szabadedzéssel indult pénteken a program a MotoGP Olasz Nagydíjának. A gyártók közül többen is fejlesztésekkel érkeztek Mugellóba: a Yamahánál például új aerocsomagot láthattunk. A leglátványosabb újítás azonban a híreket a versenyzői hosszabbításával és az RNF Racinggel történt megállapodással eleve uraló Apriliánál tűnt fel, méghozzá a szabadkártyás tesztelő, Lorenzo Savadori gépén, akinek a motorján egy hátsó szárnyelem is felbukkant.

 

Ha pedig ez nem lett volna elég, a nap végén a legjobb köridő is egy Aprilia nevéhez fűződött: Aleix Espargaro a második szabadedzés utolsó perceiben tört az élre. Az élbolyban viszont Ducati-túltengést tapasztalhattunk, ugyanis hatan is befértek a top 10-be közülük: a gyári duó, Francesco Bagnaia és Jack Miller lett a második és harmadik, megelőzve a délután két bukást is produkáló Johann Zarcót, a VR46-tal szokatlan elöl szereplő Luca Marinit és az idén már három futamot nyerő Enea Bastianinit.

Ami a többieket illeti: a regnáló világbajnok és az összetettet jelenleg is vezető Fabio Quartararo a kilencedik helyről várhatja a folytatást a Yamahával. Nem lehet túl bizakodó azonban Marc Marquez, aki csupán 12. lett pénteken, miközben repsolos társa, Pol Espargaro épp csak Q2-t érő pozícióban áll. Viszont a nyolcszoros vb-első még így is jobban áll, mint a Suzukik a maguk 13. és 19. helyezéseivel. Folytatás szombaton az FP3-mal, majd délután az időmérővel.

A pénteki edzések összesített eredményei:



motogp-mugello-pentek

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: