KezdőlapFastest SlapEricsson megnyerte élete első IndyCar versenyét Detroitban!

Ericsson megnyerte élete első IndyCar versenyét Detroitban!

-

Marcus Ericsson karrierje első IndyCar győzelmét szerezte meg az amerikai sorozat első detroiti futamán, amit kétszer is meg kellett szakítani piros zászlóval. A korábbi Forma-1-es svéd pilóta Will Power balszerencséjéből volt képes profitálni és végül elsőként célba érni.

Romain Grosjean balesete miatt került elő másodszor a piros zászló őt körrel a verseny vége előtt. Ekkor még nagyon úgy tűnt, hogy Will Power képes lesz megszerezni idei első sikerét egy rendkívül csalódást keltő Indy 500-at követően.

Azonban az újra rajt előtt a Team Penskenél versenyző ausztrál pilóta autóját nem tudták újraindítani, így végül csak a 20. helyen rangsorolták őt. A svéd ex Forma-1-es Ericsson pedig kapva kapott az alkalmon és az újraindítást követően sikerült leráznia a mögötte érezkő Reenus VeeKayt és Pato O’Wardot.

A Caterham és a Sauber egykori pilótája a 15. helyről rajtolva tudott nyerni és a GP2 2013-as szezonjának nürburgringi sikere óta ez volt az első sikere együléses versenyautóban.

A versenyt először Felix Rosenqvist óriási balesete miatt kellett félbe szakítani a 28. körben. Az Arrow McLaren SMP pilótájának gázpedálja beragadt, ami miatt nagy sebességgel csapódott a hatod kanyarban található gumifalba.

A svédet szerencsére ki tudták szedni az autójából és eszméleténél volt a hatalmas bukása ellenére. A pályamunkásoknak meg kellett javítania a hatos kanyarban található falat, ugyanis a baleset következtében még a beton elemek is elmozdultak a helyükről.

Rosenqvist útja ezt követően a detroiti pályakórházba vezetett, ahol megvizsgálták őt, majd ezután egy normál klinikára is elszállították, hogy további vizsgálatokat végezhessenek el rajta.

Az újraindítást követően minden olyan pilóta kiment a boxba még a Pace Car mögül, akinek szüksége volt üzemanyagra. Így kerülhetett Power és Ericsson az első két helyre.

A Teams Penske ausztrálját keményen támadta a Chip Ganassi Racinget erősítő Ericsson, de nem sokkal később neki már a mögötte érkező VeeKayre kellett figyelnie.

Az élen haladó kettős a 48. körben állt ki friss kerekekért és üzemanyagért. Josef Newgarden ezt követően Santino Ferruccival került hatalmas csatába, amit a kétszeres bajnoknak hamar sikerült dűlőre vinnie az ötös kanyarban

Ezt követően jött piros zászló, amikor ugyanis jött a Power dráma, ami ugye az első helyébe került.

Ericsson ezt követően nyerni tudott, mögötte azonban VeeKay éépen csak meg tudta előzni O’Wardot a második helyért. A holland fiatalnak a mexikói pilóta előtt még Takuma Saton is át kellett rágnia magát, azonban ez nem okozott túl nagy problémát a számára. A japán lett végül a legjobb a Rahal Letterman Lanigan Racinges autók kötül, megelőzve az alternatív stratégiát alkalmazó Graham Rahalt és Ferruccit.

Ugyan Alexander Rossi sokáig a győzelemért mehetett és még O’Warddal is csatázott, azonban a rossz stratégiája miatt végül be kellett érnie a hetedik hellyel.

A legjobb tízbe még Scott Dixon, Ed Jones és Newgarden fért még bele.

A második detroiti futam programját pedig itt találjátok!