Érdekes pletyka röppent fel Fernando Alonso 2023-as jövőjének kapcsán

Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy hol fog versenyezni Fernando Alonso jövőre, egy spanyol lap szerint pedig puhatolózó tárgyalásokat folytat a Ferrarival – de nem a Forma-1-ről van szó.

Fernando Alonso, Alpine A522

Fernando Alonso, Alpine A522

Glenn Dunbar / Motorsport Images

Fernando Alonso szerződése a 2022-es év végén lejár az Alpine Forma-1-es csapatával, egyelőre pedig kérdéses, hogy jövőre is a francia istállót fogja-e erősíteni a kétszeres F1-es világbajnok.

A jelenlegi sajtóhírek szerint az Alpine tartalékpilótája, Oscar Piastri nem fogja „kitúrni” Alonsót a csapattól, hiszen a Williams-ülés megszerzésére lehet jó esélye, és bár elismert lapok is írnak az ausztrál pilóta kölcsönszerződéséről, hivatalosan még erről sincs információ.

Még több hír:

Eközben a spanyol 20minutos arról ír, hogy Alonso számára az Alpine-nal való folytatáson kívül a Forma-1-ben még az Aston Martin csapata lehet opció, viszont a 40 éves pilóta már puhatolózó tárgyalásokat folytat a Ferrarival.

A Scuderiával viszont nem az F1-ről, hanem a Le Mans-i 24 órás versenyről tárgyalnak, ugyanis 2023-tól újra ott lesz a Le Mans-i királykategóriában a Ferrari, ami Alonso érdeklődését is felkeltette.

A várakozások szerint jövőre sokkal versenyképesebb lesz a WEC királykategóriája, a Ferrarin kívül pedig a Peugeot, a Cadillac és a Porsche is ott lesz a legendás futamon, ezért érdekelheti Alonsót a dolog, hiába nyert már kétszer Le Mans-ban – mindkétszer a Toyota csapatával győzött.

Íme, a 2022-es Kanadai Nagydíj menetrendje...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Kiss Norbi és Wéber Gábor is részt vesz a Mecsek Rallye-n!
Következő cikk ETCR: Michelisz-siker az negyeddöntőben!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország