KezdőlapFormula 1Emiatt járhatott pórul Verstappen, aki kiesése ellenére is elképesztően szerepelt

Emiatt járhatott pórul Verstappen, aki kiesése ellenére is elképesztően szerepelt

-

Max Verstappent bosszantja a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjéről történt korai kiesése, mert egész hétvégén jól ment az autója. Főnöke, Christian Horner egyelőre csak feltételezi, hogy mi volt a probléma, és egy hihetetlen adatra is felhívta a figyelmet.

Max Verstappen toronymagas esélyesként vágott neki a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjének, ám nemhogy a pole pozíciót nem sikerült megszereznie, de még a Q3-ba sem jutott be. Ennek oka, hogy miután a Q2-ben hibázott, a következő körében meghibásodott az autója. Bár a bokszba még vissza tudott vánszorogni, hamar kiderült, hogy nincs esély időben megjavítani a kocsit.

Verstappen autója megadta magát, de így is a Red Bullé a pole a szaúdi időmérőn

A holland pilóta így a tizenötödik helyről vághat neki a vasárnapi futamnak, ám a tempóját elnézve jó esély van rá, hogy felérjen a dobogóra, és a futamgyőzelem sem tűnik a valóságtól teljesen elrugaszkodott gondolatnak. A címvédő már csak azért is mérges az idő előtti búcsú miatt, mert az autó mindhárom szabadedzésen kiválóan működött.

„A tízes kanyarból kifelé megtörtént [a baj], ami bosszantó – nyilatkozta az F1TV-nek. – Eddig nagyon jó volt a hétvégénk, minden edzés remekül ment. Az autó minden alkalommal nagyszerűen működött, amikor pályára mentünk. [Így] kicsit trükkösebb lesz az élre kerülni, de ez a pontszerzésről szól, nagyon hosszú a szezon. Természetesen abban reménykedtem, hogy előrébbről indulunk, de ezen már egyáltalán nem tudunk változtatni. Ezen a pályán bármi lehetséges, ám az embernek realistának kell lennie. Nehéz lesz, de jó a tempónk, így biztosan előrébb fogunk jutni.”

Az első információk alapján Verstappen autójában a féltengely hibásodott meg, és ezt főnöke, Christian Horner is megerősítette, és egy megdöbbentő adatra is felhívta a figyelmet. „Igen, jelenleg úgy tűnik, hogy ez a helyzet, de bele kell néznünk az autóba, hogy lássuk, mi történt pontosan – nyilatkozta a Sky Sports-nak a Red Bull Racing első embere. – A Q1-ben futott köre a negyedik helyet jelentette volna neki a rajtrácson.”

Verstappen már a Bahreini Nagydíjon is panaszkodott a váltóra, de akkor nem tűnt komolynak a baj, mint ahogyan a dzsiddai hétvége pénteki napján sem, amikor a lefelé váltásoknál érzékelt problémát. Felmerülhet a kérdés, hogy a mostani hiba is ilyen jellegű volt-e, ám Horner elárulta, a legkevésbé sem számítottak arra, hogy ez meg fog történni velük.

A féltengely hibásodhatott meg Verstappen autójában

„Nem aggódtunk emiatt. Része volt a stratégiánknak, hogy új alkatrészekkel álljunk elő, de valami nyilvánvalóan történt. A végére kell járnunk a dolognak. Meg kell értenünk, és gondoskodnunk kell arról, hogy ez ne forduljon elő még egyszer. Az autó egész hétvégén remek volt, meglátjuk, hogyan megy holnap. Jó az egyenesbeli tempónk és jó az autónk, meglátjuk, mire leszünk képesek.”