DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Emiatt irigyli Vettel Verstappent: „Fogalmam sincs, hogy sikerült neki”

Közösen szerepelt egy tévéműsorban a Red Bull két világbajnoka. Sebastian Vettel elismerő hangon beszélt az F1 aktuális legjobbjáról.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és kétszeres világbajnok Max Verstappen az energiaitalos cég érdekeltségbe tartozó Servus TV stúdiójába látogatott, a csapat két vezetőjével, Christian Hornerrel és Helmut Markóval együtt. Vettel elárulta, bizonyos tekintetben nem csupán elismeri, de irigyli is Verstappent: a pályán olyan megmozdulásokat figyelt meg a hollandtól, melyek villámgyors helyzetfelismerésről tanúskodtak.

„Amikor autóban ülünk és csatázunk, figyeljük a másikat, ellesünk tőle fogásokat. Azt gondoljuk, ez nekünk is menne” – kezdte a műsorban a szezon végén visszavonult négyszeres bajnok. „Az én sportban töltött tizenöt évem alatt ritkán láttam olyat, amit Maxtól. Egyszer-kétszer úgy helyezkedett az autóval, hogy azt gondoltam: fogalmam sincs, hogyan sikerülhetett ez neki.”



„Vannak olyan előzések vagy helyzetek, amikor az ember gondolkodik, ő viszont villámgyorsan ismeri fel a helyzeteket, hihetetlenül jól érzi és kontrollálja az autót. Egy dolog átgondolni a szituációt és más abban a pillanatban így reagálni. Megemelem előtte a kalapom, egy kicsit irigykedve” – fogalmazott Vettel, aki aztán sportszerűen minden jót kívánt Verstappennek pályafutása további részére.

Horner: Vettel az elemző, Verstappen az ösztönös

A két Red Bull-fejest is megkérdezték a két világbajnokról: Horner és Marko egyaránt összehasonlította a németet a hollanddal. A csapatfőnök a következőképp jellemezte őket:

„Közös bennük, hogy elszántak, motiváltak és sikerre éhesek, arra törekednek, hogy jobbá váljanak. Ezen túlmenően azonban teljesen más személyiségek. Sebastian elemző, minden apró részletet megvizsgál. Max viszont beül és máris 110 százalékot ad bele” – fejtette ki Horner.

A Red Bull juniorprogram vezetőjeként Helmut Markónak kulcsszerepe volt abban, hogy a két versenyző előbb az utánpótlásba került be, majd lehetőséget kaptak a nagycsapattól. Az osztrák megismételte, Vettel elemző típus, Verstappent az érzés vezérli, majd elmondta:

„Egészen fiatalon együtt dolgoztam már velük, Sebastiannak még fogszabályzója volt. Már akkor, 12-13 évesen elszánt volt, győzni akart. Maxot pedig felhergelte, ha nem nyert, például a Formula-3-ban. Emiatt tűntek ki: az akaraterő, a győzni akarás miatt” – tekintett vissza az ifjú Vettelre és Verstappenre Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: