DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elhunyt barátjának álmát váltja valóra Gasly

Fiatalon elhunyt barátjának emléke is ösztönözte Pierre Gaslyt arra, hogy aláírjon jövő évi csapatával, az Alpine-nal. Kettejük közös F1-es álmát teljesíti be jövőre a francia.

Több, mint három év telt el a tragikus spái versenyhétvége óta, amikor a Formula-2-es sprintfutamon történt hatalmas balesetben Anthoine Hubert életét vesztette. A 22 éves pilóta 2018 májusában csatlakozott a Renault akadémiájához, a sport egyik legnagyobb feltörekvő tehetségeként GP3-as bajnoki címet szerzett. Debütáló F2-es évében az Arden pilótájaként két futamgyőzelemmel gazdagodott, Monacóban és hazájában, a Paul Ricard pályán is elsőként végzett. A francia tehetség halála után létrehozták az Anthoine Hubert-díjat, melyet minden év végén a Formula-2 legjobb újoncának ítélnek oda.

Hubert közeli barátja, Pierre Gasly minden évben megemlékezik a belgiumi versenyhétvégén gyerekkori iskolatársáról. Az Alpine-nal első szezonját kezdő francia elhunyt barátjának emléke miatt is szeretne jól teljesíteni új csapatával.



„Anthoine egy Alpine-versenyző volt, egy francia, akit mindenki szeretett az akadémián belül. Mind tudtuk, hogy az Alpine nagyon szeretne egy francia pilótát sikerre juttatni, ő pedig úton volt a Formula-1 felé” – mondta Gasly a Motorsportnak. „Az Alpine-nal való tárgyalások kezdetén eszembe jutott ő is és a családja is. Úgy éreztem, szép történet lenne, ha megtenném ezt a lépést. Anthoine és én ugyanazt az álmot üldöztük, hogy egyszer bekerüljünk az F1-be. Az Alpine-ban szeretett volna szerepelni. Ha ezzel a szerződéssel még inkább meg tudnám tartani az emlékét, az nagyszerű lenne.”

Fernando Alonso meglepetésszerű távozása után az Aston Martinhoz Gasly lett az Alpine-ülés elsőszámú várományosa, a francia csapat teljesen francia pilótafelállásának bejelentése után pedig első dolga volt az egyszeres futamgyőztesnek, hogy értesítse Hubert családját leigazolásának híréről. „Van pár történetem, amit meg szeretnék osztani az édesanyjával. Azokat mindig magammal hordom” – mondta a 26 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: