Elhalasztották a Le Mans-i 24 órás versenyt!

A Le Mans-i 24 órás versenyt a szokásoknak megfelelően június közepén kívánták volna megtartani, azonban ezt a dátumot most módosították egy augusztusi időpontra. A szervezők abban a reményben változtatnak, hogy akkor már nézők előtt tarthatják meg a futamot.

#8 Toyota Gazoo Racing Toyota TS050: Fernando Alonso wins the Le Mans 24 Hours and the FIA World Endurance Championship Super Season 2018 / 2019

Fotót készítette: JEP / Motorsport Images

A Hosszútávú Világbajnokság tradicionális futamát, a Le Mans-i 24 órás versenyt várhatóan az augusztus 21-i hétvégén rendezik meg, mely a futam történetében a harmadik olyan alkalom lenne, amikor nem a májusi vagy júniusi hónapban kapna helyet a versenynaptárban.

A tavalyi versenyt a járvány következtében szintén el kellett csúsztatni, a futamot végül szeptemberben tartották meg az előzetes tervekkel ellentétben nézők nélkül. Pierre Fillon, a verseny szervezői bizottságának elnöke az Automobile Club de I'Ouestnek adott nyilatkozatot a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Még több F1 hír:

„Elképzelhetetlen lenne, hogy a Le Mans-i 24 órás versenyt a második évben is zárt ajtók mögött tartsuk meg. Ezért mindent megteszünk, hogy elkerüljük ezt, illetve adni akarunk a versenyzőknek egy tiszta képet az egész szezonról.”

„Nagyon keményen dolgozunk az esemény biztonságos lebonyolításán, a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával” – jelentette ki Fillon, aki nagyon bízik benne, hogy az oltásoknak köszönhetően az augusztusi időpontban már nézők előtt tarthatják meg a futamot.

Bemutatták Schumacher és Mazepin Forma-1-es autóját...


A Super Formula suzukai fordulójában négy autó próbálta együtt bevenni az 1-es kanyart, aminek eredményeként ketten a falban kötöttek ki.


 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az IndyCarban is ugyanaz lesz Grosjean helyettese, mint korábban az F1-ben
Következő cikk Holnap indul az F2 szezon előtti tesztje: itt az ideiglenes mezőny!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország