KezdőlapFormula 1Életnagyságú Senna-szobor került a McLaren főhadiszállására

Életnagyságú Senna-szobor került a McLaren főhadiszállására

-

Ayrton Senna három Forma-1-es világbajnoki címet szerzett élete során, mindhármat a McLaren színeiben. Így aztán nem meglepő, hogy a wokingi csapat számára kimondottan nagy történelmi jelentőséggel is bír a brazil versenyző.

Most, a McLaren főhadiszállása egy igazán különleges szobor került, mely Sennát ábrázolja versenyzés közben, azonban az autó nélkül.

A 160 kilós életnagyságú bronzszobor Paul Oz keze munkáját dicséri, aki F1-es olajfestményeket és szobrokat szokott készíteni. Elmondása szerint a szóban forgó mű 8 hónapon át készült.

Oz egy olyan szobrot alkotott a versenyzőlegendáról, melyen egy kiragadott pillanat, egy mozzanat látható, oly módon, mintha a McLaren kasznija alá látnánk és teljes alakosan látnánk a pilótát, versenyzés közben.

A művész elmondta, hogy a momentumot az Eau Rouge-ba (Spa-Francorchamps) érkezés ihlette, ahogy a versenyző a gyors bal-jobb kombinációba érkezik. E pillanat lett megörökítve egy szobor formájában, mely bár értelemszerűen statikus, mégis dinamizmust és energiát sugall. Az által, hogy látjuk Senna üléspozícióját, valamint kéz-és lábtartását, az alkotás mégis, mintha mozgásban lenne.