KezdőlapEnduranceÉlet Wolff és d’Ambrosio után: kinevezték a Maserati csapatfőnökét

Élet Wolff és d’Ambrosio után: kinevezték a Maserati csapatfőnökét

-

Egy korábbi versenyző érkezett az átalakuló Venturi élére, akik a vezetőséget is lecserélték a Maserati névre való váltás mellett.

A tavalyi csapatbajnokság második helyezettje eléggé forgalmas időszakon megy át. Nem elég, hogy kezdődik a Gen3 korszak, új beszállítót kaptak. A kivonuló Mercedes helyett ezentúl a DS erősforrásait használják majd, amíg nem lépnek elő ők is gyártóvá.

Susie Wolff a vezérigazgatói, Jérome d’Ambrosio a csapatfőnöki posztról távozott, helyét pedig a DS korábbi gyári csapatának, a Techeetah-nak az egyik vezetője veszi át.

James Rossiterről van szó, aki a maga jogán is rendelkezik versenyzői múlttal, csaknem egy évtizedes tesztpilótai karriert tudhat magának az F1-ben. Ezután a Formula E felé vette az irányt, ahol a már említett csapat tartalékja és sportigazgatója volt.

Míg a kínai csapat negatív spirálba keveredett, Rossiter egy másik Stellantis [a Fiat-Chrysler és a Peugeot csoport egyesüléséből létrejött autóipari óriás – a szerk.] márkához, a Peugeot-hoz igazol át, a Le Mans-i program miatt.

Ott hamar előrébb lépett, miután Kevin Magnussen helye felszabadult, de két verseny után azonnali hatállyal minden idejét a Maserati kapja majd meg. Helyét valószínűleg az újonnan kinevezett DTM-sztár, Nico Müller veszi át a bahreini szezonzárón, aki eredetileg csak a jövő év kezdetén ült volna először élesben is autóba.

A Stellantis márkái az autósportban:

Márka Sorozat
🇮🇹 Ferrari F1
🇮🇹 Alfa Romeo F1 (névleges)
🇮🇹 Maserati Formula E
🇫🇷 DS Formula E
🇫🇷 Peugeot
Endurance vb (WEC)