Egykori F1-es: Az FIA nem mer belenyúlni a bajnoki harcba

Timo Glock szerint az FIA láthatóan nem mer belenyúlni a kiélezett bajnoki küzdelembe, ezért próbálják úgy kiosztani a büntetéseket, hogy egyik fél se kerüljön nagy hátrányba.

Mercedes representatives including Ron Meadows, Sporting Director, Mercedes AMG, visit the FIA stewards

Mercedes representatives including Ron Meadows, Sporting Director, Mercedes AMG, visit the FIA stewards

Andy Hone / Motorsport Images

Nagy visszhangot vert a Szaúd-Arábiában megtartott Forma-1-es futam, miután a két bajnoki rivális összeütközött a pályán, ráadásul több ellentmondásos szituációban volt részük, melyek során nagy figyelem hárult az FIA-ra.

A büntetések kiosztása végül nem befolyásolta a verseny végkimenetelét, márpedig Timo Glock szerint ez nem véletlen. Az egykori F1-es szerint az FIA nem mer beleavatkozni a küzdelembe, hiszen nekik az az érdekük, hogy minél több izgalom maradjon az utolsó futamra.

„Számomra egyértelmű, hogy az FIA egyáltalán nem akar beleszólni a bajnoki küzdelembe egy rossz döntéssel. Ez az egyik legkeményebb bajnoki harc, amit hosszú idő óta láttunk” – jelentette ki Glock a Sky Germanynak.

Még több F1 hír:

Szaúd Arábia után a két bajnoki rivális pontegyenlőséggel utazik Abu Dhabiba, így talán túlzás nélkül kijelenthető, hogy a szezonzáró elképesztő izgalmakat tartogat. Az egykori F1-es szerint az FIA örül neki, hogy ennyire kiélezett a küzdelem, és nem akarják megtörni ezt a küzdelmet.

„Csak a feszültséget akarják minél tovább fenntartani. Ha agresszívan döntöttek volna az egyik irányba, akkor az úgynevezett bajnoki vonat elment volna. Mindannyian kimaradnak belőle, és azt mondják: gyerünk, lássuk, hogyan tudjuk igazságosan elozstani a lapokat balról jobbra, hogy mindannyian láthassunk egy újabb izgalmas bajnoki csatát.”

Ricciardo szerint a sportnak pont egy ilyen világbajnoki küzdelemre volt szüksége

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk McLaren: Ez nagyon nem igazságos, változtatnunk kell
Következő cikk Brundle: Elszomorít, hogy ilyen taktikához folyamodik

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország