Egy fontos szerződést már meg is hosszabbított a Red Bull a világbajnoki címe után

A Motorsport.com holland kiadásának megerősítette a Red Bull Forma-1-es csapata, hogy szerződést kötöttek a gárda eddigi egyetlen csapatfőnökével, Christian Hornerrel.

Max Verstappen, Red Bull Racing, Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing

Getty Images / Red Bull Content Pool

A Red Bull a 2013-mal véget érő domináns évei után idén először nyerte meg az egyéni bajnoki címet Max Verstappennel, jelenleg pedig úgy tűnik, hogy a Red Bullnak nem is kell aggódnia amiatt, hogy elveszítik a sztárpilótáját.

Verstappen már a futam leintése után is azt mondta, hogy még legalább 10-15 évig ezt csinálná, a Mercedesről pedig úgy beszélt, hogy megváltozott róluk a véleménye – negatív irányba. Verstappen maradásának pedig egyik fontos eleme került a helyére az utóbbi időben: legalább 2026-ig ugyanis meghosszabbította a szerződését Christian Horner, aki 2005 óta vezeti a csapatot.

A szezon vége után a Servus TV Sport&Talk műsorában Marko már a múlt héten belengette, hogy a szerződéshosszabbításán dolgoznak:

„Christian nagyon karizmatikus főnök” – mondta a Red Bull tanácsadója a márka juniorprogramját felügyelő Marko. „Stabilitást akarunk látni a csapatnál a következő átmeneti években, legalább addig, amíg be nem vezetik az új motorformulát.”

Még több F1 hír:

„Nagyon jól dolgozunk együtt. Christian van a figyelem középpontjában, én inkább a háttérben dolgozok, de nagyon jól kordináljuk a csapatot. A politikai vitákban általában megegyezik a véleményünk, és szerintem a sikerünk bizonyítja, hogy ez működik.”

Marko ismét felidézte, hogy neki kellett meggyőznie a Red Bull tulajdonosát, Dietrich Mateschitzet arról, hogy érdemes lenne szerződtetni 2005 előtt az F1-es tapasztalattal addig nem rendelkező Hornert.

„Mateschitz először visszakérdezett a véleményem után, hogy Christian kicsoda? Természetesen nem volt F1-es tapasztalata, de én már jól ismertem az F3000-ból, láttam, milyen ambiciózus. A fejlődése pedig fantasztikus volt.”

Verstappen jelenlegi szerződése, ugyanúgy ahogyan Hamiltoné, 2023 végén jár le, a studióban a Marko mellett ülő holland azonban leszögezte, hogy „nem érdekli, mi történik egy másik csapatnál”.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marko: botrányos lett volna, ha egy AlphaTauri miatt hívják be a biztonsági autót
Következő cikk F1 főnök: rendeznünk kell a Mercedes és a Red Bull kapcsolatát

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország