KezdőlapFormula 1Egy előnye volt az Alpine-nak, a topcsapatokkal szemben, az is elvész

Egy előnye volt az Alpine-nak, a topcsapatokkal szemben, az is elvész

-

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elismerte, hogy a csapat által, az F1 új pénzügyi szabályzata alapján megszerzett korai előny mostanra kezd elszállni, mivel a rivális csapatok felfedezik a kiskapukat.

Az enstone-i és viry-i székhelyű alakulat volt az egyik legjobban pozícionált vállalkozás a költségvetési plafon szempontjából, amikor azt 2021-re bevezették.

A nagyobb csapatok, mint a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes átszervezésekre és elbocsátásokra kényszerültek, hogy megfeleljenek a szabályoknak, míg a kisebb csapatok továbbra sem tudtak érdemben versenybe szállni a kezdeti 145 millió dolláros plafon szintjén.

Az Alpine azonban jól igazodott a plafonhoz, kevés átszervezésre volt szükségük. Ahogy azonban a csapatok hozzászoktak a szabályokhoz, ez a francia gyártó által birtokolt előny mostanra egyre jobban veszít erejéből.

„Amikor mindenki a megfelelő méretű [vállalkozás], akkor ezt [az előnyt] elveszíted. Egy kicsit elveszíted ezt” – idézte Szafnauert a GPFans.

„Amit néhány nagyobb csapat most tesz, az az, hogy megpróbálják kihasználni, vagy jobban megértik, hogy hol vannak kiskapuk, vagy néhány szervezeti megoldások, amivel több embert tudnak betuszkolni a költségvetési sapka alá.”

„Azt nézik, hogy ‘Igen, megszabadultam száz embertől, de most vissza akarom venni őket, mert a költségvetési sapka alatt tudtam olyan helyeket találni számukra, ahol vagy nem számítanak teljes embernek [teljes értékű munkavállalónak], vagy marketinget csinálnak, vagy bármi mást, vagy egy hajón dolgoznak az idő egy részében’.”

„Mi még nem tartunk ott. Szerintem ők már ott vannak, így ez az előnyünk, ami az elején volt, elenyészik.”

Gasly elvárások nélkül érkezik az Alpine-hoz

Forrásgpfans.com