Ecclestone: „Vettelt nem szerették, Schumacher rossz helyre került”

Az F1-et hosszú évekig irányító Bernie Ecclestone a német Sport1 vendégeként fejtette ki véleményét a sport néhány aktuális kérdésével kapcsolatban. A 90 éves Ecclestone a Ferrariról, Vettelről, Schumacherről és Hamiltonról is szót ejtett.

Bernie Ecclestone, Chairman Emiritus of Formula 1, and Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing

Bernie Ecclestone, Chairman Emiritus of Formula 1, and Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing

Zak Mauger / Motorsport Images

Bernie Ecclestone-nak még 90 évesen is markáns véleménye van az F1 jelenlegi történéseiről. Mr. E. a tőle megszokott őszinteséggel fejtette ki véleményét a német Sport1 „AvD Motor & Sport Magazin” című műsorában.

Az első téma Sebastian Vettel volt, akinek végül nem jött össze a hőn áhított ferraris világbajnoki cím. A négyszeres világbajnok legsikertelenebb teljes szezonját teljesítette tavaly, miután már a szezon előtt tudni lehetett, hogy 2020 végén távozik a csapattól. 

„Sebastiannal mindent megbeszélünk. A legjobb, amit tehet, hogy elfelejti a ferraris éveket. Sokan nem tudják róla, mennyire érzékeny srác. Szereti, ha szeretik, ezt azonban nem kapta meg a Ferrarinál.”

„Nem kapta meg a szükséges támogatást, amitől szerintem idegessé vált. Szerintem most egy olyan csapatnál van, ahol törődnek vele, és innentől rajta múlik, látjuk-e még a régi Vettelt.”

 

Mick Schumacher bemutatkozása kapcsán Ecclestone úgy érzi, a német rossz csapatnál kezdi el pályafutását.

„Ennek a névnek az F1-ben a helye. Ugyanakkor kicsit sajnálom őt – nagyon tehetséges, kerülhetett volna jobb csapatba. Nem vagyok biztos benne, hogy itt kellőképpen tud majd fejlődni. Egyedül van, nem lesz senki, akitől tanulhatna.” 


Hallgassátok meg a 320 Felett podcastünk legújabb adását, ahol a ti merész tippeitek alapján beszéltünk arról, mire számítunk a 2021-es F1-es szezonban!


„Micknek egy olyan csapat kellett volna, mint a Red Bull, ami képes a győzelemre, és ahol tudnak neki segíteni. Az F2-ben remek eredményeket szerzett, a mostani csapatában azonban nehéz dolga lesz.”

Ecclestone-nak a spintversenyekkel kapcsolatban is lenne egy ötlete.

„Szerintem a pénteki sprintverseny jó ötlet lenne – amennyiben a győztes pontokat kap, és a főfutam rajtsorrendje ez alapján dől el. A sprintfutam győztese rajtolna a 10. helyről. Az illetékeseknek még át kell gondolniuk néhány dolgot.”

Végül pedig Lewis Hamilton is szóba került.

„A korábbi világbajnokok minden erejükkel a versenyzésre koncentráltak, míg Lewis számos más dologgal is foglalkozik. Remélem, nem terelődik el a figyelme” – zárta Ecclestone.

Horner továbbra is tart a Mercedestől 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez

Ajánlott videó:

Előző cikk Wolff: „Nem tartunk ott, ahol az előző években”
Következő cikk Haas: „Volt néhány megbeszélésünk a Renault-val”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország