Ecclestone tanácsa Schumachernek: felejtsd el a Forma-1-et!

A száguldó cirkusz egykori főnöke azt javasolja Mick Schumachernek, hogy nézzen körül más szériákban, mert ott legalább lenne esélye bajnoki címekért harcolni, a Forma-1-ben viszont túl nagy teher számára az édesapja neve.

Mick Schumacher, Haas F1 Team

Fotót készítette: Andy Hone / Motorsport Images

A Haas továbbra sem döntötte el, ki lesz a 2023-as Forma-1-es szezonban Kevin Magnussen csapattársa. Mick Schumacher jelenlegi szerződése lejár az idény végén, de mellette Nico Hülkenberg is pályázik az állásra.

Schumacher szezonja nehezen kezdődött, Dzsiddában és Monacóban is csúnyán összetörte a Haast, de Silverstone-ban sikerült megszereznie pályafutása első Forma-1-es pontjait, egy héttel később pedig Ausztriában legjobb eredményét elérve a hatodik helyen ért célba.

Azóta viszont egyszer sem tudott a legjobb tízben zárni, ehhez persze az is hozzájárult, hogy az amerikai istálló nem vitte túlzásba a szezonközi fejlesztéseket, így a riválisok feljavulása miatt egyre nehezebb dolguk lett.

Még több F1 hír:

Günther Steiner csapatfőnök korábban egyértelműen kijelentette, több pontra van szükség a némettől ahhoz, hogy elgondolkodjanak a szerződéshosszabbításon, az elmúlt időszakban pedig többször is hangsúlyozta, 50-50 százalék az esélye az ülésre pályázó Schumacher-Hülkenberg párosnak.

A Forma-1 korábbi vezetője, Bernie Ecclestone, a Red Bull tanácsadójához, Helmut Markóhoz hasonlóan úgy véli, ez a kérdés már eldőlt a Haason belül, csak a bejelentés várat magára.

 

„Ez a döntés nem a korról szól, hanem a mentális állapotról. Nézzétek meg Juan Manuel Fangiót, ő olyan korban kezdte el pályafutását, amikor manapság már mindenki abbahagyja. A Haas Hülkenberget fogja választani“ - vélekedett a brit üzletember.

„Micknek talán el kellene felejtenie a Forma-1-et és más versenysorozatok felé venni az irányt. Számára a neve a legnagyobb teher a Forma-1-ben, de igyekszik megfelelni neki, amennyire csak tud. És ez az, ami minden problémájának forrása. Ezért azt tanácsolom neki, felejtse el a Forma-1-et és nyerjen meg egy másik kategóriát“ - fogalmazott Ecclestone.

Vettelt az Aston Martinnak "ki kellett rúgnia" az irodájából Mexikóban

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk De Vries: Max olyan, mintha a testvérem lenne
Következő cikk Hill: a Ferrari fél a túlköltekezéstől, le kell csavarniuk a motort

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország