KezdőlapFormula 1Ecclestone megvitatta az FIA elnökével az ékszer mizériát is

Ecclestone megvitatta az FIA elnökével az ékszer mizériát is

-

Tavaly év végén köszönt le az FIA korábbi elnöke, Jean Todt, pozícióját pedig Mohammed ben Sulayem vette át.

Bernie Ecclestone-nak, az F1 egykori vezérigazgatójának állítólag kulcsszerepe lehetett abban, hogy Ben Sulayemet decemberben nagy aránnyal megválasztották az angol ügyvéd Graham Stokerrel szemben, akit előzetesen a legesélyesebbnek tartottak.

Az új FIA elnök azóta megtiltotta az ékszerek használatát a pilótafülkében, mely döntésével sokan nem értettek egyet, leginkább Lewis Hamilton.

Ben Sulayem elnökről, aki az első nem európai, aki ezt a posztot betölti, Ecclestone így nyilatkozott a Dailymail riporterének, Jonathan McEvoy-nak: „Mohammeddel az a helyzet, hogy ő nem az utca embere. Ő egy másik szintről érkezett.”

„Olyan emberek tanácsára van szüksége, akik nem saját maguknak adnak tanácsot.”

„Rengeteg különböző dologgal kapcsolatban felhív, és beszélgetünk, de soha nem mondom neki, hogy ‘Miért nem teszed ezt, vagy miért nem teszed azt?’ Minden rendben van vele, 100 százalékig. Egyenes és őszinte. A nagy probléma vele az, hogy egy kicsit ártatlan.”

Ecclestone ben Sulayemtől azt kérdezte: ‘Mit gondolsz erről az egész ékszer témáról?’

„Mondtam néhány gondolatot, mielőtt belekezdett a témába.”

‘Ahogy Lewis viselkedik, ő egy karakter, akár tetszik, akár nem. Fekete, ami jó, és sok tekintetben különbözik a többi versenyzőtől, ami szintén jó. Szükségünk van karakterekre. Ha akar valamit az orrába, az nekem megfelel. Amit csak akar. Az összes ilyen nyavajás ruhát hordja. Csodálatos.’

Embed from Getty Images

‘Magáért csinálja, nem a Forma-1-ért. A veszély az, hogy az emberek többet beszélnek Lewisról, mint a Forma-1-ről. Írnak róla. De úgy érzem, ezek a szabályok, és ennek így is kell lennie.’

‘Vége a történetnek. Mert ha én versenyző lennék, és átlépném a fehér vonalat, és időbüntetést kapnék, azt mondanám: Regulázd ezt a fickót rendesen, a szabályok szerint, és akkor majd engem is szankcionálhatsz, különben fogd be a szád. Ezek szabályok, nem pedig esetlegek.’

Embed from Getty Images

„Azt mondanám, hogy ha nem tudod kivenni őket (a piercingeket, ékszereket), semmi gond, csak ne vezess autót, ha bent vannak, ennyi az egész. Amikor a versenyzők azt mondták nekem, hogy ‘Ilyen időben nem tudunk versenyezni’, azt mondtam, hogy ‘Oké, nem kell’.”

„Emlékszem, hogy Alain Prost odajött hozzám, és azt mondta, hogy ez veszélyes, és valaki meg fog halni.”

„Azt mondtam: ‘Nos, a szokásos módon délután kettőkor kezdünk, de nem kell versenyezned, ha nem akarsz’.”