DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone: Meglepett Hamilton döntése

A Mercedes hétszeres világbajnok pilótája idén meghosszabbította szerződését a német alakulattal, így pedig továbbra is láthatjuk őt a jövőben. Az F1 egykori vezére azonban nem erre számított.

Lewis Hamilton idén akár a nyolcadik világbajnoki címét is megszerezheti, amivel a Formula-1 történetének legsikeresebb versenyzőjévé válhat, megelőzve ezzel a legendás Michael Schumachert az erre vonatkozó ranglistán. Ez persze nem lesz egyszerű, hiszen Max Verstappen révén kemény ellenfelet kapott ebben az esztendőben kapott a brit pilóta, így pedig kemény csatákat kell vívnia.

Bár továbbra is kiváló formában van, az év közben olyan pletykák is felmerültek, hogy Hamilton a 2021-es szezon végén befejezi a pályafutását. A Mercedes végül július elején jelentette be hivatalosan, hogy versenyzőjük két évvel meghosszabbította a szerződését egészen 2023-ig.

Az F1 korábbi első számú embere, Bernie Ecclestone ennek ellenkezőjére számolt és úgy gondolja, Hamilton esetleges nyolcadik címe sem helyezné a német legenda fölé a 102 futamgyőzelmet számláló versenyzőt.



„Nem gondolnám, hogy így alakulna. Valójában meglep, hogy Lewis nem mondta azt az év elején, hogy lemondok és nem akarok több futamot vagy világbajnoki címet nyerni, mint Michael” – idézte Ecclestone szavait a PlanetF1.

A 91 esztendős üzletember az idei szezonról is beszélt, úgy véli a nézők régóta vártak olyan csatára, amit most Hamilton és Verstappen között láthatunk.

„Ez egy olyan küzdelem, amire hét-nyolc éve várunk, végre újra verseny van. Ezt akarják látni az emberek, amikor a Formula-1-et vagy bármilyen más sportot néznek. Mindketten nagyon versenyképesek a maguk módján, Más a stílusuk, másképp kezelik a dolgokat, ez pedig nagyon jól jön a versenyeken ” – tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: