KezdőlapFormula 1Ecclestone: Lewisnak örülnie kellene, hogy Piquet bocsánatot kért tőle

Ecclestone: Lewisnak örülnie kellene, hogy Piquet bocsánatot kért tőle

-

Bernie Ecclestone szerint Lewis Hamiltonnak „örülnie kellene”, amiért Nelson Piquet bocsánatot kért tőle.

A háromszoros világbajnok tavaly illetlen megjegyzést használt a brit versenyzővel kapcsolatban. A napokban kapott figyelmet a felvétel, ami után az F1 és a Mercedes is közleményt adott ki. A hétszeres világbajnok is felszólalt, sőt több csapat és versenyző is kiállt mellette. Paulo Coelho a brazil nép nevében kért bocsánatot a 37 éves pilótától, míg Piquet közleményben tisztázta a helyzetet.

A brazil ex-versenyző szerint félre fordították a szavait, ugyanis a portugál köznyelvben nem társítanak rasszista jelentést a kifejezés mögé. Ugyanakkor teljes szívvel bocsánatot kért az érintettől.

Ecclestone szerint tovább kellene lépni, és Hamiltonnak örülnie kellene, hogy bocsánatot kértek tőle:

„Nagyon régóta ismerem Nelsont. Pár hete találkoztunk is, és együtt töltöttünk némi időt. Nelson nem az a fajta ember, aki olyat mondana, ami rosszat jelent. Valószínűleg sok olyan dolgot mond, ami felbosszanthat minket, vagy kicsit sértőnek tűnhet… neki viszont ez semmiség. Ez csak a beszélgetés része, Nelson soha se mondana semmi rosszat. Valószínűleg azt történhetet, hogy kirobbant és elragadtatta magát, mikor látta a lánya barátja, Max Verstappen balesetét. Nos, talán nekünk ez nem helyén való. Ám nem lett volna akkora szörnyűség, ha ezt Brazíliában mondja. Az emberek mondanak dolgokat… ha valaki egy kicsit túlsúlyos, vagy alacsonyt, mint én… biztos vagyok abban, hogy az emberek már tettek ezekre a dolgokra megjegyzéseket. Ha hallottam volna, gond nélkül tudtam volna kezelni a dolgot. Meglep, hogy Lewis (Hamilton) nem hagyta ezt annyiban. Most előjött a dolog, és Nelson bocsánatot kért. Úgy tűnik, hogy mindenki boldog, legalábbis annak kellene lennie.” – nyilatkozta Ecclestone.

Forráscrash.net