2024. április 20. 09:36
KezdőlapMotoGPDovizioso nem gondolkodik abban, hogy marad a MotoGP paddockban

Dovizioso nem gondolkodik abban, hogy marad a MotoGP paddockban

Andrea Dovizioso a 2022-es szezon után végleg befejezi MotoGP-karrierjét. Vajon marad a paddockban más szerepkörben?

Andrea Dovizioso már a szezon elején elmondta, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó éve a királykategóriában. A szezon első felének kiábrándító eredményei után (vb-22. hely, 11 futamból mindössze 10 pont) az olasz nyíltan beszélt: „Nincs okom arra, hogy 2023-ban folytassam.”

Az aktív versenyzőként eltöltött idő után el tud képzelni egy másik szerepet is a MotoGP paddockjában, ahol kamatoztathatja tapasztalatait? „Pontosan azért, mert már 20 év tapasztalatom van, nem úgy válaszolok, ahogy valójában szeretnék” válaszolta „Dovizioso. „Jelen pillanatban azonban nem látok semmi olyat, ami különösebben érdekelne. Az élet azonban megtanított arra, hogy nincs értelme már az elején becsapni az ajtókat.”

MotoGP-s kollégái folyamatosan felhozták Dovizioso nevét a FIM versenybírók kapcsán, amely a büntetések kiosztásáért felelős. A háromszoros MotoGP-világbajnok azonban nem akar Freddie Spencer nyomdokaiba lépni.

„Nem” – válaszolt az olasz. „Azt kell mondanom, hogy nagyon megtisztelő, hogy megkerestek, hogy el tudnának képzelni bizonyos szerepekben. Ez azt jelenti, hogy látják bennem azt az észt és tapasztalatot, ami valószínűleg érdekes lehet bizonyos pozíciókban. Jelenleg azonban nem állok készen arra, hogy elfogadjam őket. Bár örülök, hogy volt rá igény – a múltban, nem kifejezetten most, ezt szeretném tisztázni. De a múltban megkérdezték tőlem, hogy el tudnám-e képzelni a jövőben. Ennek örülök, de jelenleg nem. A jövőben majd meglátjuk.”

Egyelőre Dovizioso ismét egyre inkább a terepmotoros szenvedélyének fog hódolni. A faenzai motokrosszpálya projektjén dolgozik, ahol az elmúlt napokban maga is keményen edzett.