Domenicali: nincs káros hatással az F1 nézettségére Verstappen korai bajnoki címe

Minden idők egyik legkiélezetteb Forma-1-es szezonja után 2022-ben Max Verstappen 4 futammal a szezon vége előtt szerezte meg karrierjének második bajnoki címét, ez azonban az F1 vezérigazgatója szerint nincs rossz hatással a szezon utolsó versenyeinek nézettségére.

Stefano Domenicali, CEO, Formula 1, presents Max Verstappen, Red Bull Racing, with the Pirelli Pole Position award

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A 2022-es Forma-1-es szezonban elmaradt a Ferrari feltámadásával várt tűzijáték, miután Max Verstappen és a Red Bull hibátlan versenyzéssel szerezte meg az egyéni és a konstruktőri címet.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali azonban arról biztosította az F1 befektetőit a Wall Streeten, hogy ettől még csökkent a bajnokság vonzereje a 2022-es szezon utolsó futamai előtt sem, és szerinte minden adott ahhoz, hogy 2023-ban ismét egy rendkívül szoros bajnoki küzdelmet lássunk.

„Ezzel kapcsolatban nem látunk semmilyen kockázatot” – mondta Domenicali arra a kérdésre, hogy a szoros csata hiánya ronthat-e az F1 pénzügyi helyzetén.

Még több F1 hír:

„Az utolsó futam teltházas lesz, és a számaink nagyon jók. A nézők figyelme természetesen más csatákra terelődhet majd, ahol még vannak eldöntetlen párharcok, de ez a versenyzés része.”

„Azt viszont szeretném hozzátenni, hogy a szabályváltozásnak nagyon pozitív hatása volt. Azzal nem tudunk mit csinálni, hogy egy csapat, ezesetben a Red Bull Max Verstappennel együtt kiváló munkát végzett, talán a többiek nem ragadták meg jól a lehetőségeiket.”

„A pályára azonban visszatértek a kerék a kerék elleni csaták. Pontosan ezt akartuk látni, abban pedig biztos vagyok, hogy jövőre a szezon végéig tartó csata lesz a bajnoki címért. Addig is, több olyan helyért csatáznak még csapatok, amelyeknek komoly pénzügyi vonzata van, szóval nem kérdés, hogy Brazília és Abu-Dzabi is nagyon érdekes lesz.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Íme, a 2022-es F1-es Brazil Nagydíj menetrendje – jön az év utolsó sprintje!
Következő cikk Russell elmondta, mekkora esélye lehet a Mercedesnek még idén futamot nyerni

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország