KezdőlapFormula 1Domenicali: Fel kell gyorsítania az FIA-nak a költségvetési vizsgálatokat

Domenicali: Fel kell gyorsítania az FIA-nak a költségvetési vizsgálatokat

-

Stefano Domenicali szerint az FIA-nak mindenképpen fel kell gyorsítania a potenciális jogsértések miatt a folyamatokat, a költségvetési sapkát illetően.

A tavalyi évben a Red Bull büntetése függött a levegőben hetekig, miután napvilágra került, hogy megszegték a szabályokat. Akkor a csapat 7 millió dolláros büntetést és 10%-al kevesebb fejlesztési időt kapott.

Viszont a pletykák és a valós bejelentés közötti idő beárnyékolta a 2021-es bajnokságot, és Christian Horner jogi lépésekkel fenyegette meg a rivális csapatokat, a „kitalált állítások” miatt.

Ezért Domenicali szerint mindenképpen fel kell gyorsítani a folyamatot a jövőben, mivel nem megengedhető, hogy még egyszer egy ilyen előforduljon.

„Ez egy fontos pont. A szabályok betartását előbb vagy utóbb mindenképpen jobban kell ellenőrizni. Minél előbb reagálnunk kell az ilyen esetekre, hogy megőrizzük a sport hitelességét.”

Viszont azt is elismerte, hogy a költségvetési szabályok ellenőrzése több időbe telik, mint más sportokban.

„Szerintem ez egy másik pont a figyelmet illetően, amit már az FIA-al is megbeszéltünk. Biztosnak kell lennünk abban, hogy az ellenőrzési és a verifikációs folyamat előbb készen lesz, mint hogy a csapatok elkezdenék egymást dobálni. Ezért nyilvánvalóan jobban kell kezelni az egészet a legrövidebb idő alatt, a hitelességet szem előtt tartva.”

Bezárta a kört a Red Bull és nem aggódik a büntetés miatt sem