KezdőlapFormula 1Domenicali cáfolja a Katari Nagydíjjal kapcsolatos pletykákat

Domenicali cáfolja a Katari Nagydíjjal kapcsolatos pletykákat

-

Stefano Domenicali elutasítja azokat a pletykákat, melyek szerint Katar lehetne egy lehetséges helyettes helyszín a 2021-ben elmaradó valamelyik nagydíj helyett. Mivel több korábban tervezett futamot már elhalasztottak vagy lefújtak a világméretű koronavírus-krízis miatt, az F1 vezérigazgatója elismerte, hogy az idei 23 napos versenynaptár már nincs kőbe vésve. Domenicali a GQ-nak nyilatkozott:

„Tudunk-e 23 versenyt tartani? Nem vagyok benne biztos, de ez a cél. Biztosíthatunk mindenkit, hogy jó kapcsolatot ápolunk a promóterekkel, és készen állunk különféle megoldásokkal. Rengeteg dolgot kell még átgondolnunk és összehangolnunk.”

Az olasz szakember azonban elhessegeti azokat a pletykákat, melyek szerint a katari Losail pálya hirtelen elsőszámú jelölt lett a nemrég elmaradt Ausztrál Nagydíj helyére. Erről már a La Gazzetta dello Sport-nak beszélt:

„Valójában inkább egy újabb bahreini futamról lenne szó. Remélem, hogy augusztus közepére mindent megerősíthetünk. Azt sem titkolom, hogy Japánban is figyeljük a helyzetet.”