KezdőlapFormula EDennis nyerte az első londoni versenyt

Dennis nyerte az első londoni versenyt

-

Jake Dennis rajt-cél győzelmet aratott a Formula E londoni dupla fordulójának szombati futamán. A brit pilóta Stoffel Vandoorne előtt ért célba, aki a 2. helyével tovább növelte az előnyé az összetettben.

Az Andretti pilótája szombaton a belga pilótát győzte le a pole-pozícióért folytatott csatában. Dennis a rajtnál maga mögött tudta tartani az ex-F1-est, és miután jól tudott gazdálkodni az energiával és a kettőjük közötti különbséget is kiválóan kezelte. Emiatt a verseny végén 2,2 másodperces előnnyel szelhette át elsőként a célvonalat.

Vandoorne számára jól alakultak a dolgok, ugyanis a főbb bajnoki riválisai szenvedtek. A legfőbb kihívójának számító Edoardo Mortara már a rajtnál balesetbe keveredett Sam Birddel és Mitch Evansszel. Előbbi azonnal kiesett, de a svájci-olasz származású Venturijának leesett az első szárnya, amivel a pontszerzési esélyei nullára redukálódtak. Emellett még a sorozat második és negyedik évadának bajnokai, Sebastien Buemi és Jean-Éric Vergne ütközött egymással, ami miatt előbbi egy 5 másodperces időbüntetést kapott.

Vandoorne másik bajnoki riválisa, Nyck de Vries először a Dragon versenyzőjével, Sergio Sette Camarával vívott nagyot a dobogó legalsó fokáért. A holland állta a sarat és az amerikai csapat legnagyobb szívfájdalmára a brazil pilótájuk a verseny utolsó szakaszában kiesett, ami miatt Antonio Giovinazzi csapatának továbbra sincs pontja az elektromos széria idei kiírásában. De Vries a pályán végül 3.-ként ért célba, de utólag kapott egy 5 másodperces büntetést, amiért többször is irány váltott a Nick Cassidy-vel való csatája során.

A negyedik helyen Dennis csapattársa, az egykor még IndyCarban versenyző Oliver Askew ért célba, megelőzve Evanst, aki a balesete után egy szép felzárkózást mutatott be. További pontszerzők: Antonio Féli da Costa, Maximillian Günther, Lucas di Grassi és Pascal Wehrlein.

A holnapi verseny magyar idő szerint 16:00-kor rendezik majd meg.