DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

De Vries: Többször is azt gondoltam, hogy ez a hajó elúszott

Az elutasítások ellenére sem adta fel F1-es álmait Nyck de Vries, kitartásának eredménye pedig egy 2023-as versenyzői ülés lett az AlphaTauri gárdájánál.

A holland Nyck de Vries számára a márciusi Bahreini Nagydíjon érkezik el a várva várt pillanat, hogy 28 évesen élete első teljes F1-es szezonjának vágjon neki az AlphaTauri színeiben. De Vries 2019-ben a Formula-2-ben, 2021-ben pedig a Formula-E-ben is bajnoki címet ünnepelhetett, a királykategória kapui azonban csupán szenzációs monzai beugrását követően nyíltak meg előtte. A holland nemrég elárulta, hogy korábban már többször is karnyújtásnyira került tőle a nagy lehetőség, végül azonban sosem alakultak számára kedvezően a dolgok, ennek ellenére hite mindvégig töretlen maradt.

„Őszintén szólva, több volt az olyan időszak, amikor azt gondoltam, hogy soha nem fog megtörténni a dolog, de nem frusztrált, mert nagyon boldog voltam azzal, amim volt, és a kapott lehetőségekkel. Ugyanakkor nagyon nehéz volt, hogy az F1-es hétvégék folyamatos résztvevőjeként mindig azzal kellett szembesülnöm, hogy nem vezethetek, mert nagyon közel érzed magad, ugyanakkor nagyon távol is” – idézi az elmúlt két évben a Mercedes tartalékpilótájaként tevékenykedő versenyzőt a RacingNews365.



Lélegzetelállító debütálását követően De Vries a pilótapiac egyik legkelendőbb portékájává vált, hiszen a Williams, az Alpine, valamint az AlphaTauri is kivetette rá a hálóját, a holland azonban elárulta, hogy korábban többször is elutasították őt a királykategória istállói. „Voltak napok, amikor azt hittem, hogy ez a hajó elúszott, de mélyen legbelül megmaradt a hitem, annak ellenére is, hogy négyszer utasítottak el 2021 óta. „Miután megnyertem az F2-t 2019-ben, nem volt hely számomra. Az is egyfajta elutasítás volt. Aztán 2021-ben megnyertem a Formula-E-t és ismét nagyon közel kerültem az F1-hez, de végül nem úgy alakultak a dolgok. A tavalyi szezonban is adódott két–három alkalom, amikor komoly egyeztetések folytak a jövőmről, de mindig nem volt a válasz az F1-en kívüli kötelezettségeim miatt” – árulta el De Vries.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: