De Vries nem követi Verstappen példáját

Nyck de Vries tavaly megnyerte a Formula E bajnoki címét, viszont a Forma-1-ben továbbra sem nyílt számára lehetőség. A holland azt sem zárta ki, hogy hamarosan az IndyCarban folytatja.

Nyck De Vries, Mercedes-Benz EQ, Winner of the ABB FIA Formula E World Championship for Drivers

Fotót készítette: Germain Hazard / DPPI

Számos remek tehetség számára nem nyílik lehetőség a Forma-1-be kerülni, és kétség kívül közéjük tartozik Nyck deVries, aki a tavalyi év során a Formula E végelszámolásában győzedelmeskedett. De vajon a holland elfogadja a világbajnoknak járó 1-es rajtszámot?

„Megtartom a 17-est” – jelentette ki de Vries. „Őszintén szólva még nem is igazán beszéltünk arról, hogy az 1-es rajtszámmal az autómon versenyezzünk. Azért versenyzünk az 5-össel és a 17-essel, mert az E és a Q betűk az ábécé ötödik és tizenhetedik betűje.”

„Stoffel [Vandoorne] az E-t, én pedig a Q-t. Szóval ezek a számok a csapat történetének részei. Én sem szerettem volna az 1-es számmal vezetni. Tökéletesen boldog vagyok a 17-es számmal, ezért tartom meg.”

Még több F1 hír:

Nyck de Vries mostanában az IndyCarban is lehetőséget kapott, és ennek kapcsán felmerültek pletykák, hogy Amerikában folytathatja. De vajon van-e valós alapjuk a pletykáknak az átigazolásával kapcsolatban?

„Igen, talán! Persze nehéz előre látni a dolgokat. A világ gyorsan változik. Különösen azzal, hogy a Mercedes elhagyja a Formula E-t, lesznek változások. Az endurance is nagy teret nyert, és 2023-tól kezdve nagyon érdekes lesz az összes gyártóval, amely aktív lesz benne.”

„Meg kell várnom a következő néhány hónapot, és meg kell néznem, hogyan alakulnak a dolgok. De az IndyCar egy nagyszerű bajnokság. Szuperül versenyképes. Egy jó csapattal és egy jó mérnöki stábbal a győzelemért lehet versenyezni.”

Solberg rosszul lett a kipufogógáztól és feladta a Montét, Loeb volt a leggyorsabb a mai első gyorsaságin

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk WRC: Kettőzött erővel készül a Hyundai a döcögős szezonnyitó után
Következő cikk Räikkönen új porondon – csapatfőnöknek áll!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország