Kezdőlape-MobilityDe Vries közel volt a Williamshez, már az utódja is megvolt

De Vries közel volt a Williamshez, már az utódja is megvolt

-

Érdekes információt árult el a Formula E első világbajnoka. A Mercedesszel bajnoki címet szerző Nyck de Vries ugyanis nagyon közel volt ahhoz, hogy 2022-re a Williams Forma-1-es csapatánál versenyezhessen.

Az elektromos széria regnáló bajnoka a The Race Formula E tematikájú podcastjának a vendége volt, ahol elmesélte, hogy pár héttel a bajnoki címének megszerzése után majdnem aláírt a Williamshez, ám hirtelen a semmiből előtűnt Alex Albon, és emiatt a holland hoppon maradt.

Nem csak maga a de Vries, hanem már a csapata is szinte biztosra vette az F1-es folytatást, hiszen a széria korábbi bajnoka Antonio Félix da Costa került a Mercedes jelölt-listájának élére.

A portugál helyzetét „könnyítette”, hogy a jelenlegi munkaadója a DS Techeetah komoly pénzügyi problémákba ütközött, és a nyári tulajdonosváltási kísérletek is rendre meghiúsultak. Menedzsere Tiago Monteiro ugyan konkrét csapatokat nem nevezett meg, de több forrás is kész tényként kezelte a nyáron a Mercedes és da Costa közti kapcsolatfelvételt.

Hogy milyen esélyei voltak? Arra a saját szavai adnak választ:

„Sok mindent fontolóra vettem akkoriban, de kiváló esélyeim lettek volna, ha a dolgok másképpen alakulnak.” – emlékezett vissza.

A dolgok végül másképpen alakultak, így de Vries jövőre is marad a Formula E-s Mercedes istállónál, de Costa pedig – a várhatóan ujjászervezedő – DS Techeetah csapatnál kitölti a 2022 végéig szóló kontraktusát.