De la Rosa: Verstappen lehet minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője

Az egykori F1-es versenyzőt lenyűgözi a regnáló világbajnok formája és úgy gondolja, ha így folytatódik a pályafutása, akkor egy nap ő lehet majd a sportág történetének legnagyobb alakja.

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, in Parc Ferme

Fotót készítette: Andrew Ferraro / Motorsport Images

Max Verstappen a szezon felénél 80 pontos előnnyel vezeti a pilóták tabelláját Charles Leclerc előtt és rohamléptekkel masírozik második világbajnoki címe felé.

A RacingNews365 Pedro de la Rosát kérdezte arról, melyiküket tartja jobb versenyzőnek, amire a spanyol egyértelmű választ adott. „Sebesség tekintetében nagyon egyformák, de nagy különbség kettejük között, hogy Max sokkal higgadtabban vezet“ - mondta az egykori McLaren-pilóta.

„Ő tényleg nem hibázik, és nem is a megpördülésekre vagy bukásokra gondolok. Milyen gyakran láthatjuk például tőle, hogy blokkol egy kereket fékezésnél? Nem számít milyen körülmények uralkodnak, Max mindig ura a helyzetnek“ - fogalmazott a spanyol.

Még több F1 hír:

„A múltban Max már a szabadedzéseken is feszegette a határokat és ez néha meg is mutatkozott egy-egy megpördülésben vagy kiesésben. Most fantasztikus nézni. Agresszívan, de okosan vezet és nagyon gyors“ - dicsérte a címvédőt de la Rosa.

Az egykori pilótát arról is megkérdezték, hogy felveheti-e hosszú távon a verseny a sportág legendáival, mint amilyen Michael Schumacher, Ayrton Senna, vagy Lewis Hamilton.

 

„Maxban minden megvan ahhoz, hogy minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője legyen. Az idő fogja eldönteni, hogy milyen csapatoknál versenyez majd és ezek mennyire lesznek versenyképesek a következő 10 évben“ - fogalmazott de la Rosa.

„Természetesen tisztelem az olyan versenyzőket is mint Norris, Russell, vagy Sainz, illetve akik ugyancsak magas szintet képviselnek mint Hamilton, Alonso vagy Leclerc. De jelenleg Verstappen a legjobb versenyző“ - szögezte le a spanyol.

Marko: ekkor láttam először sírni Maxot

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Seidl: a Porsche belépése nagyszerű lenne a Forma-1 számára
Következő cikk Íme, a 2022-es F1-es Belga Nagydíj menetrendje – 4 hét után újra Forma-1!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország