KezdőlapRallyDani Sordo vezet az első kör után Portugáliában

Dani Sordo vezet az első kör után Portugáliában

-

Dani Sordo és új navigátora Borja Rozada vezet a Portugál Rallyn az első három gyorsasági után. Mögötte jönnek a csapattársak, Ott Tanak 6.7 másodperc hátránnyal, és Thierry Neuville kerek 10 másodperces lemaradással. 

- Hirdetés -

Az első gyorsaságit Tanak nyerte, a másodikat és harmadikat Sordo, így a spanyol azzal együtt vezet, hogy az első gyorson az egyik hajtűben le is fulladt az autó. A probléma általános lehet a Hyundainál, mert Tanak is erre panaszkodott az első gyorsasági után.

- Hirdetés -

A három Hyundai után két Toyota következik, Evans a negyedik, Katsuta az ötödik. Adrien Fourmaux megint nagyon jól megy, a hatodik helyen áll. Mindhárman ismerkednek a gumikkal, a lággyal túl sokat mozog az autó, a keményekkel pedig kevés a tapadás, de az első nap még nagyon hosszú lesz. Hetedik helyen áll Kalle Rovanpera, aki bevallottan óvatosan kezdett, majd Ogier, akinél gondolhatnánk, hogy a takarítás miatt lassú, de Neuville harmadik helye mutatja, hogy más gond is lehet.

- Hirdetés -
Portugál Rally
fotó: M-Sport

Az viszont nyilvánvaló, hogy Greensmith miért kilencedik, a harmadik gyorsaságiról már felnin jöttek le.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón az első gyorsaságin az összetett 39. helyén végzett, ez az RC2 kategória 29. idejét jelentette. A második gyorsaságin kategória 26. időt mentek Norbiék, így két gyorsasági után a RC2 kategória 25. helyén voltak. A harmadik gyorsaságin újra kategória 25. idővel értek a stopba, az abszolút 34. helyen várják a folytatást.

Portugál Rally Shakedown
Fotó: @WORLD

A WRC2-ben szoros az élmezőny, Esapekka Lappi vezet, mögötte Gryazin és Suninen, de a finn hátránya is csak 5.5 másodperc. A negyedik Solberg már 24.5 másodpercre van. A nagy vesztes eddig Ostberg, a harmadik gyorsaságin eltalált egy nagy követ, és kereket kellett cserélnie. Ezzel közel másfél percet veszített, és csak a hetedik.

Portugál Rally
fotó: Hyundai Motorsport

 

- Hirdetés -
Forráswrc.com

Hírlevél

- Hirdetés -